04-06-2014

Synaxion levert Gemeente Katwijk QlikView Business Discovery platform

Deel dit bericht


De gemeente Katwijk heeft gekozen voor het Business Discovery platform QlikView om beslissers binnen de gemeente van realtime informatie te kunnen voorzien op het gebied van P&O en finance.

Katwijk werkt met ruim tweehonderd verschillende systemen en er bestond grote behoefte om met één druk op de knop alle data direct inzichtelijk te krijgen. Qlik partner Synaxion ontwikkelde en implementeerde de dashboards. Met de dashboards voor finance en P&O is de gemeente Katwijk in staat om tijdens vergaderingen ter plekke beslissingen te nemen op basis van real-time stuurinformatie.

De dashboards bieden dagelijks inzicht in de budgetruimte per afdeling, verlof en het personeelsbestand. Gebruikers ontvangen een melding wanneer het budget niet meer synchroon loopt met de realisatie. Daarnaast is het mogelijk om de personeelscijfers te combineren met de budgetruimte aldus Koos van Bekkum, teamleider ICT bij de gemeente Katwijk: “Het was voor ons cruciaal om beter en sneller inzicht te krijgen in onze P&O en finance gegevens. Wanneer de data in tweehonderd systemen zit opgesloten, is het heel lastig om snel antwoord te krijgen op een vraag. Bovendien is het onmogelijk om slimme verbanden te leggen tussen de data uit de verschillende systemen. Dat is nu wel haalbaar. De gebruiksvriendelijkheid en het associatieve vermogen van QlikView spreekt ons zeer aan. Wij zijn daarom van plan om QlikView in de volgende fase in te zetten voor de optimalisatie van onze servicenormen. Dat gaat ervoor zorgen dat we scherper kunnen sturen op onze dienstverlening. Doordat we bijvoorbeeld inzicht krijgen in hoe snel burgers geholpen worden via de verschillende kanalen, kunnen we op basis van die informatie onze processen optimaliseren. Wij zijn blij dat we met deze nieuwe stap wederom op de expertise van Synaxion kunnen rekenen.”

WK

 

Company:

Qlik

Partners