12-03-2014

Zorg gaat voorop in big data

Deel dit bericht


Big data biedt bedrijven de mogelijkheid aanzienlijk meer inzichten te verzamelen over klanten. Deze informatie kunnen zij gebruiken om hun bedrijfsactiviteiten op hun doelgroep af te stemmen. Eén van de grootste sectoren in Nederland op het gebied van dataverzameling is de zorg. Zorginstellingen zijn dan ook al druk bezig de wijze waarop zij met deze data omgaan te optimaliseren door gebruik te maken van datavisualisatie.

"Het gebruik van de aanwezige data is explosief gegroeid. We integreren nu ook externe databronnen zodat we een completer beeld krijgen van onze patiënten en beter kunnen inspelen op individuele situaties. Door het visualiseren van de data kunnen onze medewerkers bovendien heel snel bottlenecks opsporen in bijvoorbeeld de zorglogistieke processen rondom patiënten en deze oplossen", zegt Rik Eding, dataspecialist bij Ziekenhuis Gelderse Vallei tegen de website Skipr.

'Informatiebehoefte groeit'
De informatiebehoefte bij medisch experts wordt volgens Henk Stobbe, account manager bij leverancier van medische software SAS, steeds groter. "Met deze visuele inzichten uit Big Data kunnen zij onder meer beter inspelen op het verbeteren van logistieke processen rond de zorg voor patiënten en bekijken waar verbetering mogelijk is", legt Stobbe uit.

Naast het Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn ook andere zorginstellingen bezig met datavisualisatie. Voorbeelden zijn de Sint Maartenskliniek, het BovenIJ ziekenhuis, het Scheper ziekenhuis, het Bethesda ziekenhuis en de Stichting Gelre Ziekenhuizen.

WH

Tags:

Big Data

Partners