10-12-2013

Spil Games kiest voor HP Vertica Analysis Platform

Deel dit bericht


HP heeft aangekondigd dat Spil Games het HP Vertica Analysis Platform gebruikt voor een continue verbetering van de online game-ervaring van miljoenen gebruikers wereldwijd. Dit werd door de twee partijen bekend gemaakt tijdens de HP Discover 2013 conferentie in Barcelona.

Spil Games, gevestigd in Nederland, is een wereldwijd network van targeted online gaming platformen die browser-gebaseerde games aanbieden. Zowel single player als multi-player en in 15 verschillende talen. Spil Games scout de beste content ter wereld van online game ontwikkelaars en ontwikkelt daarnaast zelf content voor haar sites. In totaal voor meer dan 180 miljoen actieve gebruikers per maand.

“Wij stemmen onze content af op de interesse gebieden van voornamelijk drie game-channels: girls, tens en vrouwen,” Aldus Rob Winters, Spil Games. “Het HP Vertica Analytics Platform levert ons de snelheid en de schaalbaarheid die wij nodig hebben om een real-time analyse te kunnen maken van de informatie over onze spelers en de games die ze spelen. Zo kunnen wij alle informatie 100% benutten door uit de Big Data de relevante inzichten te halen. We hebben de gebruikte capaciteit inmiddels vertienvoudigd zonder ons ook zorgen te maken over de performance en stabiliteit van het platform”.

HP Vertica software stelt Spil Games in staat om intelligence en winst te halen uit Big Data door real-time analyse van informatie, aldus Raymond Huner, country director, HP Software Nederland. "Mede daarom kan het bedrijf snel en nauwkeurig beslissingen nemen gebaseerd op de laatste informatie, hetgeen leidt tot een competitief voordeel. HP Vertica Analytics Platform levert de informatie waarmee Spil Games snel en makkelijk gebruikspatronen kan analyseren om steeds weer verbeteringen aan te brengen in het aanbod."

Door: Witold Kepinski
 

Tags:

Big Data

Partners