04-12-2013

Capgemini en Pivotal leveren geïntegree?rde big data en analytics oplossinge?n

Deel dit bericht

Capgemini en Pivotal, actief op het kruispunt van big data, PaaS en agile applicatieontwikkeling, hebben een nieuwe strategische samenwerking aangekondigd.

Binnen dit partnership werken Capgemini en Pivotal gezamenlijk op het gebied van big data en analytics om bedrijven te kunnen ondersteunen bij het halen van waarde uit de toenemende hoeveelheden data waarmee zij te maken hebben. In de eerste fase van de samenwerking ligt de focus op ‘Business Data Lake’, een nieuwe benadering waarbij big data volumes vanuit nieuwe bronnen met legacy data worden gecombineerd. Bedrijven krijgen volgens der twee partners hiermee relevante analytische capaciteiten en een robuust platform, waardoor ze niet langer afhankelijk zijn van een eenzijdige, gecentraliseerde kijk op data. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om een persoonlijk perspectief te creëren op alle soorten data (gestructureerd en ongestructureerd, van binnen en buiten de organisatie, opgeslagen en gestreamd), wat zal resulteren in een relevant analytisch inzicht bij een brede groep. Bovendien kunnen deze inzichten met behulp van real-time technologie direct in de bedrijfsprocessen worden geïntegreerd.

Paul Maritz (foto), CEO van Pivotal, zegt over de samenwerking: “We gaan een nieuw tijdperk in van informatiecentrisch computergebruik. Bedrijven moeten gezamenlijk een innovatieslag maken om de problemen van hun klanten op te kunnen lossen. Daarom hebben wij met Business Data Lake gekozen voor een samenwerking met Capgemini, een marktleider in business analytics. Wij zijn ervan overtuigd dat het verkrijgen van inzicht in informatie in de toekomst een ander uitvoerend model nodig heeft, nu de omvang van data toeneemt en real-time respons noodzakelijk is voor goede bedrijfsprestaties.”

Capgemini en Pivotal zullen samen het Pivotal Center of Excellence (CoE) gaan opzetten binnen Cagemini’s Business Information Management (BIM) centrum in India, dat in 2015 circa vijfhonderd speciale Pivotal product experts zal tellen. Het CoE heeft toegang tot meer dan 8.000 informatiemanagement professionals en 6.000 Java ontwikkelaars. Het Pivotal managementteam van Capgemini wordt gestationeerd in het hoofdkantoor van Pivotal in Palo Alto om de hechte samenwerking mogelijk te maken en voortdurende ontwikkeling te ondersteunen.


Tags:

Big Data

Partners