13-11-2013

Gartner Symposium/ITxpo 2013: 'Google heeft momentum in enterprise'

Deel dit bericht


Google meldt dat steeds meer grote bedrijven zijn Google Enterprise software oplossingen aanschaffen. Google verkoopt deze software het liefst via partners aldus Mark van der Linden (foto), Head of Enterprise Sales Benelux.

Google kondigde afgelopen juni 2013 aan dat 58 procent van de Fortune 500 bedrijven al actief gebruik maakt van een betaald Google Enterprise product. Shailesh Rao, directeur van Google Enterprise, zei op het Gartner Symposium ITxpo 2013 in Barcelona aan dat 44 procent van de Britse FTSE100 en 80 procent van de Duitse DAX organisaties zijn overgestapt op Google en gebruikmaken van Google Apps for Business, de Search appliance, Maps of het Cloud Platform voor IaaS en PaaS toepassingen om hun bedrijven te veranderen en zo voor te bereiden op de toekomst.

Licenties
Mark van der Linden, zegt dat ook in Nederland steeds meer bedrijven overschakelen op zakelijke software van Google, zoals uitzendbureau Randstad. Volgem hem is er sprake van een momentum van Google in de enterprise en daarvan kunnen channel partners van profiteren. "Google verkoopt zijn zakelijke software het liefst via partners, daarvoor hebben we een partnerprogramma. Ze kunnen met de verkoop van licenties een mooie marge mee maken."

Cloud
Klanten van channel partners besparen volgens Van der Linden kosten met de Google cloudgebaseerde software die ze kunnen gebruiken op elke willekeurige device of een BYOD-omgeving. Werknemers kunnen goed en eenvoudig samenwerken met Google Docs en in de cloud opslaan. De data in Google Cloud kunnen ze weer analyseren met Google Analytics. Partners kunnen dan weer verdienen met projecten die ze voor hun klanten in de cloud uitrollen. Door bijvoorbeeld applicaties te rationaliseren en te Google software te integreren met legacy omgevingen. Doordat we datacenters hebben op alle continenten is onze software altijd beschikbaar en hebben we geen latency problemen."

Google Glass Apps
Volgens Van der Linden zijn de verwachtingen van Google Glass, dat medio 2014 op de markt komt, groot. Google heeft een wachtlijst geopend voor zijn Google Glass. Daarmee wil de zoekgigant nog meer testers toevoegen aan zijn ‘Explorer Program’. In het kader van het ‘Explorer Program’ hebben reeds 10.000 mensen mogen experimenteren met Google Glass, de veelbesproken slimme bril van de zoekgigant die nog niet voor het grote publiek verkrijgbaar is. Sinds vorige maand mogen deze testers nog drie andere mensen aanduiden om het gadget uit te proberen, aldus Van der Linden: "Google Glass is bijvoorbeeld te gebruiken bij veiligheidstoepassingen en met diverse Apps. Naar verwachting zullen er heel veel apps voor Google Glass worden ontwikkeld."

Door: Witold Kepinski

 

Tags:

Cloud

Partners