27-10-2013

Capgemini en Cloudera intensiveren samenwerking

Deel dit bericht


Capgemini en Cloudera, speler op het gebied van bedrijfsanalytisch datamanagement via Apache Hadoop, hebben een nieuwe wereldwijde samenwerking aangekondigd waarbij gebruik wordt gemaakt van het big data platform van Cloudera voor big data analyse en management en Capgemini’s expertise op het gebied van Business Information Management.

Big Data Service Center
De samenwerking krijgt vorm in een aanbod van end-to-end oplossingen voor bedrijfsanalytisch datamanagement over de hele wereld, bijvoorbeeld via MapReduce en HDFS uit de Open Source community. Het Cloudera Platform voor Big Data draagt bij aan de open source ontwikkeling en levert daarnaast packaged solutions en aanvullende producten. Capgemini ondersteunt de visie van Cloudera op het gebied van bedrijfsanalytisch datamanagement via zijn “Big Data Service Center” waar big data strategieën van bedrijven en organisaties op geïndustrialiseerde wijze worden samengebracht.

“Traditioneel verwerkten onze klanten voornamelijk intern gestructureerde data in databases en daar vuurden ze vervolgens hun queries op af,” zegt Jorgen Heizenberg (foto), CTO Business Information Management bij Capgemini Nederland. “Door de toenemende complexiteit van databronnen en de grotere volumes, kan de blik van buiten naar binnen worden gehaald. De combinatie van de traditionele wereld van Business Intelligence en de nieuwe wereld van Big Data, maakt het mogelijk om processen als klachtafhandeling of loyaliteit van klanten te optimaliseren. Daardoor zullen bedrijfsprestaties verbeteren. Dit is relevant voor elke organisatie, ongeacht de locatie of bedrijfstak. Het is dus niet een ver van mijn bed verhaal of verre toekomst, het gaat om het hier en het nu.” 

Door: Witold Kepinski 

Tags:

Cloud

Partners