23-10-2013

SAS Data Management uitgebreid en integreert met Hadoop

Deel dit bericht


SAS, leverancier van analytics heeft zijn SAS Data Management oplossing uitgebreid. De nieuwe rolgebaseerde interfaces en geïntegreerd data stewardship in SAS Data Management, vermindert de druk op IT aanzienlijk bij het beheren van data, aldus SAS. 

De geïntegreerde data remediation, workflow management, monitoring en dashboarding in SAS Data Management wordt geleverd in één rolgebaseerde interface. Organisaties kunnen met de functionaliteit de software aanpassen om tegemoet te komen aan de behoefte van iedere gebruiker en elke data-uitdaging, aldus SAS.

Met SAS Federation Server kunnen zij snel en makkelijk betrouwbare informatie raadplegen, rapporten creëren, antwoorden krijgen en direct data aanpassen zonder deze te dupliceren of verplaatsen. SAS maakt dit mogelijk door een abstractielaag toe te voegen die zowel IT-medewerkers als andere professionals uit de organisatie kunnen gebruiken om snel toegang te krijgen tot data uit verschillende bronnen. Deze virtuele datalaag voorkomt de complexiteit die geassocieerd wordt met traditioneel data management.

Integratie met Hadoop
SAS Data Management ondersteunt het gebruik van de functionaliteit in Hadoop-omgevingen zoals MapReduce, Hive en Pig door essentiële mogelijkheden als metadata management, data lineage en beveiliging te bieden. Met de geconsolideerde SAS Datamanagement-oplossing kunnen gebruikers core datamanipulatie en -exploratie in Hadoop toepassen. Hiervoor zijn in plaats van gespecialiseerde Hadoop-capaciteiten, alleen bestaande SAS-vaardigheden bij zakelijke en technische gebruikers nodig. Organisaties die SAS gebruiken, maar geen Hadoop-kennis kunnen hierdoor zakelijke waarde creëren met big data-technologie, aldus SAS.


  

Tags:

Big Data

Partners