30-08-2013

Nederlandse markt van big data groeit 52%

Deel dit bericht


Steeds meer organisaties zien het nut van de ontsluiting van big data om daarmee waarde te creëren. In Nederland groeit de markt in 2013 met 52% ten opzichte van 2012, verwachten onderzoekers van The METISfiles en Keala. In 2012 groeide de markt ook al met 48% ten opzichte van het jaar ervóór.

Vooral in de zorg, overheid, zakelijke en financiële dienstverlening wordt veel gespendeerd aan big data. Gezamenlijk zijn de vier sectoren verantwoordelijk voor 60% van de bestedingen aan big data. Uit de studie blijkt dat 6% van ondervraagde organisaties met meer dan vijftig werknemers iets doen met big data. 7% zit in de opstartfase van een big data-project en nog 6% onderzoekt de mogelijkheden voor zo’n initiatief. De onderzoekers verwachten de sterkste groei van big data-projecten in 2015. Twee derde van de respondenten verwacht dat big data voor hun organisatie in 2017 pure noodzaak is.

De onderzoekers verstaan onder de term ‘big data’ de gezamenlijke technologieën die het mogelijk maken steeds grotere en meer gevarieerde data sets met een steeds kortere creatie- en/of toegangstijd, te ontsluiten met als doel hiermee waarde te creëren voor een organisatie. Naast big data-projecten zijn ook bredere data initiatieven onder de loep genomen.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 600 CEO’s, CIO’s en CMO’s. Lees meer over het onderzoek hier.


Tags:

Big Data

Partners