28-06-2013

Proserve en AnchorMen lanceren Big Data as a Service

Deel dit bericht


Serviceprovider proserve, onderdeel van IT-Ernity, lanceert in samenwerking met IT-consultancyorganisatie AnchorMen ’Big Data as a Service’. De twee bedrijven hebben hiertoe een strategische samenwerking gesloten. Door de samenwerking zijn proserve en AnchorMen in staat om turn-key oplossingen te bieden op het vlak van Big Data.

Robèr van den Brink, Sales en Marketing Manager bij IT-Ernity: “Big Data as a Service biedt onze klanten de mogelijkheid om met hun bedrijfsgegevens analyses te maken van bijvoorbeeld afzetkansen, gepersonaliseerde aanbiedingen, afzetprognoses en productverbeteringen. Met Big Data as a Service kunnen we voor klanten het gat dichten tussen potentie en realiteit. AnchorMen biedt de expertise om van ongestructureerde data relevante data te maken. Proserve levert een gecertificeerd platform voor de benodigde rekenkracht.”

Rutger Wetzels (foto), Managing Partner Marketing & Sales bij AnchorMen: “AnchorMen heeft als IT-consultancybureau behoefte aan flexibele capaciteit en processorkracht om klanten te ondersteunen met hun Big Data-vraagstukken. Dankzij de intensieve samenwerking met proserve krijgen klanten de mogelijkheid om snel en laagdrempelig stappen te zetten met Big Data via een innovatief groeiplatform. AnchorMen en proserve bieden Discovery Workshops en Proof of Concepts ter oriëntatie en voor essentiële kennisvergaring. Vervolgens kunnen klanten doorgroeien naar een Cloudera Enterprise-platform waarvan schaalbaarheid, snelheid en veiligheid de kerneigenschappen zijn.”

De combinatie van beide partijen heeft tot doel om klanten één loket te bieden voor hun Big Data-vraagstuk. Zakendoen met de één betekent automatisch zakendoen met de ander, maar zonder dat er sprake is van meerdere aanspreekpunten. De twee partijen noemen dit turn-key in optima forma. Naast dit ‘single point of contact’-principe zijn beide partijen van mening dat de mogelijkheid moet bestaan om op een kostenefficiënte manier kennis te maken met Big Data. ‘Big Data as a Service’ maakt dat mogelijk, aldus Van den Brink en Wetzels.

 

Tags:

Big Data

Company:

Anchormen, ProServe

Partners