19-06-2013

Türk Ekonomi Bankasi, onderdeel van BNP Paribas Group, rolt QlikView Business Discovery uit over 4.000 medewerkers

Deel dit bericht


QlikTech, specialist in Business Discovery, kondigt aan dat de gerenommeerde Turkse bankTürk Ekonomi Bankasi (TEB) meer dan 4.000 medewerkers toegang heeft gegeven tot het QlikView Business Discovery platform voor meer efficiency binnen de organisatie. TEB, een van de grootste banken in Turkije en onderdeel van de BNP Paribas Group, installeerde QlikView zodat medewerkers de prestaties van individuele vestigingen scherper kunnen monitoren en betere ondersteuning krijgen bij het nemen van beslissingen. De efficiency wordt extra vergroot door het gebruik van QlikView-applicaties op iPads.

TEB is een Turkse bank met meer dan 500 vestigingen en 9.000 medewerkers. De bank is actief op het gebied van corporate en private banking, retail en MKB, en focust daarnaast op project finance, fund management en custody-activiteiten. Voordat QlikView werd geïmplementeerd, maakte de bank voornamelijk gebruik van SAP Business Objects voor standaard en ad hoc rapportages en werd Microsoft Excel gebruikt om data te delen en te analyseren. In eerste instantie kregen 150 gebruikers in het hoofdkantoor vorig jaar toegang tot QlikView, maar TEB startte al snel met een bedrijfsbrede uitrol van de software toen duidelijk werd wat de significante toegevoegde waarde is van interactieve rapportage en het delen van bedrijfsinzichten.

Visibiliteit
“QlikView heeft onze teams een hele nieuwe laag aan visibiliteit gegeven, die eenvoudigweg niet beschikbaar was via onze bestaande databronnen en rapportageomgevingen”, vertelt Murat Özel, senior manager business analytics bij TEB. “De gebruiksvriendelijke QlikView-apps maken het voor onze medewerkers veel makkelijker om hun conclusies te trekken uit specifieke informatie. Het toegankelijk maken van het QlikView-platform op mobiele apparaten moedigt gebruikers echt aan om nieuwe inzichten te vinden, omdat het veel beter past bij de huidige flexibele manier van werken.”

QlikView mobile
De regiodirecteuren en hoger management van TEB hebben toegang tot de QlikView-applicaties op iPads, zodat zij de prestaties van verschillende vestigingen kunnen monitoren en alle activiteiten kunnen overzien, inclusief sales en corporate banking, maar ook risico- en limietanalyses kunnen uitvoeren. Dit geeft deze managers extra flexibiliteit om waar dan ook nieuwe bedrijfsinzichten te ontdekken, bijvoorbeeld op basis van concurrentiegegevens. Ook kan duidelijk worden hoe een vestiging precies presteert.

“Het is essentieel voor medewerkers om toegang tot informatie te krijgen en deze nagenoeg real-time te kunnen delen, vooral in de bankensector”, aldus Mike Saliter, Global Director Industry Market Development bij QlikTech. “Het snelle tempo van bankieren vereist de meest actuele en haarscherpe inzichten, zodat bankiers continu kunnen bijblijven en hun klanten de beste ervaring kunnen bieden. TEB laat dat zien met marktleidende best practices in bankieren, op het gebied van klant, product en risico-analyse.”

 

Tags:

Big Data

Partners