19-04-2013

KleurrijkWonen koopt nieuwe forcasting software

Deel dit bericht


KleurrijkWonen gaat samenwerken met Reasult, leverancier van financial forecasting software. Vanwege de aangepaste regels voor jaarverslaglegging (RJ645) heeft de corporatie afgelopen zomer besloten om haar gehele vastgoedportefeuille op marktwaarde te waarderen. Marktwaarde is de commerciële verkoopwaarde van het bezit, die inzichtelijk wordt door middel van taxatie. KleurrijkWonen gaat de marktwaarde van het bezit bepalen en vastleggen in het taxatie management systeem Reaturn TMS, waardoor de corporatie 24/7 beschikt over sturingsinformatie.

De richtlijn voor jaarverslaglegging schrijft voor dat jaarlijks een derde van het bezit getaxeerd moet worden door interne dan wel externe taxateurs. Reaturn TMS ondersteunt het samenspel tussen interne en externe taxateurs. In de dagelijkse praktijk zullen de taxateurs die in dienst zijn bij KleurrijkWonen het bezit taxeren en via een functionaliteit zullen externe taxateurs de waarde valideren. De externe taxateurs krijgen toegang tot het systeem, waardoor zij inzicht krijgen in de totstandkoming van de waarde en de validatie kunnen verrichten.

“De keuze om de gehele portefeuille te gaan waarderen op marktwaarde is een strategische keuze die veel voeten in de aarde heeft. Het is prettig om deze stap te zetten samen met een partij die verstand van zaken heeft. We zijn nu in de implementatiefase waarin een koppeling gemaakt wordt met ons huidige bronsysteem met  portfoliogegevens. We moeten dus nog even geduld hebben voordat de software zich kan bewijzen, maar we verwachten met Reaturn TMS een goed hulpmiddel te hebben bij de vaststelling van de waarde van ons vastgoed. We hopen dit tevens te kunnen gebruiken als stuurinformatie”, aldus Corianne Bakker, Inkoop-coördinator en medewerker Planning & Control bij KleurrijkWonen.

Product Manager Bert Muller bij Reasult zegt over de samenwerking: “We zijn er trots op dat KleurrijkWonen gekozen heeft voor ons taxatie management systeem. We proberen te denken vanuit het perspectief van de corporatie, zodat we hen met onze software goed kunnen ondersteunen. We zien een toenemende behoefte aan grip op het taxatieproces. Met Reaturn stellen we woningcorporaties daartoe in staat.”


Tags:

Software

Partners