15-04-2013

Teradata en Siemens sluiten Big Data partnership voor utility sector

Deel dit bericht


Teradata en Siemens sluiten een Big Data partnership voor de utility sector. Hierbij levert Siemens zijn Smart Grid oplossingen in combinatie met de Teradata Unified Data Architecture (UDA) die SQL, MapReduce en de big data in Hadoop omgevingen combineert. Dit maaakten de twee bedrijven bekend tijdens de gebruikersconferentie Teradata Universe 2013 dat in Kopenhagen wordt gehouden.

Hierdoor krijgen utility bedrijven een transparant inzicht in het dataverkeer en andere activiteiten van hun netwerken, aldus de twee IT-partners. Volgens Siemens en Teradata kunnen utility bedrijven migreren naar smart grid netwerken waardoor ze meer inzicht krijgen in de data van slimme meters die door klanten worden gebruikt. 

Analytics
Tot nu zijn grid netwerken van utility niet altijd slim genoeg, aldus de partners. Het netwerk wordt slimmer gemaakt door meer sensoren, applicaties, communicatie- en automatiseringsoplossingen er aan toe te voegen. Daarna kunnen de utility bedrijven met de Teradata data warehousing en analytics meer kennis opdoen uit de verzamelde data. Zo krijgen eindgebruikers  een exacte beschrijving van hun energiegebruik. Utility bedrijven kunnen met de slimme netwerken een betere efficiency, service en klanttevredenheid bereiken, aldus Hermann Wimmer, president van Teradata.

Door: Witold Kepinski 

Tags:

Big Data

Partners