03-04-2013

IBM introduceert PureData System for Hadoop

Deel dit bericht


IBM kondigt een uitbreiding aan op zijn Big Data-platform: IBM PureData System for Hadoop. Hadoop, dat als logo een geel olifantje (geel) heeft, is software die op open standaarden is gebaseerd en grote, gestructureerde en ongestructureerde hoeveelheden data organiseert en analyseert, zoals berichten op sociale media, digitale afbeeldingen en video’s, online transacties en gps-signalen van gsm’s.

PureSystem
IBM PureData System for Hadoop vermindert lange implementatie van Hadoop-technologie in organisaties, aldus IBM. De IBM PureSystems-familie bestaat uit IBM PureApplication System, IBM PureFlex System en PureData System en biedt organisaties de noodzakelijke tools om Big Data, cloud en mobiele oplossingen snel te omarmen. IBM PureSystems werd in april 2012 gelanceerd en er zijn 2300 exemplaeren verkocht in meer dan 70 landen, waarvan een paar in Nederland.

InfoSphere BigInsights
IBM PureDataSystem for Hadoop is een uitbreiding op het Hadoop-gebaseerde platform van IBM, met name IBM InfoSphere BigInsights, software die bedrijven van alle aard in staat stelt om op een kostenefficiënte manier data te analyseren en te managen, aldus IBM. Gebruikers kunnen toepassingen met betrekking tot de administratie, workflow, vooruitzichten en veiligheid toevoegen, geheel in lijn met de uitmuntende analytische capaciteiten van IBM Research. BigInsights is op drie verschillende manieren beschikbaar: via gratis download, via bedrijfssoftware en nu dus ook via een geïntegreerd systeem voor experts.

IBM PureData System for Hadoop maakt onderdeel uit van een bestaand analytisch ecosysteem en biedt een  manier aan om oudere, zogenaamde ‘koude data’ in een actief archief te plaatsen, wat het mogelijk maakt om ze historisch te analyseren. Zogenaamde ‘warme data’ worden op het moment zelf geanalyseerd. Organisaties in de financiële dienstensector zijn bijvoorbeeld verplicht om data zeven jaar op te slaan, zoals bankafschriften.

Door: Witold Kepinski  

 

Tags:

Big Data

Partners