03-04-2013

IBM introduceert BLU Acceleration Hadoop oplossing

Deel dit bericht


IBM introduceert de BLU Acceleration Hadoop oplossing. Dit is een nieuwe technologie die bedrijven en overheden moet helpen om te gaan met Big Data. Tevens verhoogt de technolgie het analytisch vermogen, aldus IBM.

BLU Accelartion bestaat uit data management en analytics software. IBM dat het verzamelen en analyseren van enorme hoeveelheden data simpeler en sneller hiermee sneller kan worden uitgevoerd. "IBM ‘BLU Acceleration’ combineert verschillende technieken om gebruikers sneller toegang te verlenen tot vitale informatie die uiteindelijk tot betere beslissingen leidt. Zo bevat deze technologie de mogelijkheid om data die niet moeten worden geanalyseerd, zoals dubbele informatie, over te slaan. Bovendien kan de software data analyseren die afkomstig zijn van verschillende processoren", zo meldt de leverancier.

De nieuwe software breidt de mogelijkheden van traditionele opslagsystemen uit. Een harde schijf is niet langer nodig en grote hoeveelheden data kunnen worden verwerkt, zelfs als de opslagcapaciteit wordt overschreden aldus IBM. "Het gecombineerde effect van de aangekondigde innovaties is dat organisaties acht tot vijfentwintig keer sneller kunnen rapporteren en analyseren", zo beweert de leverancier.

Door: Witold Kepinski 

 

Tags:

Big Data

Partners