27-02-2013

Ciber introduceert SAP HANA oplossing ProfitBoost

Deel dit bericht


Ciber Nederland introduceert ProfitBoost, een SAP HANA-oplossing die bedrijven helpt om hun prijzen te optimaliseren. ProfitBoost analyseert, groepeert en visualiseert de huidige prijsniveaus voor verschillende gecalculeerde klantsegmenten. Bedrijven kunnen vervolgens hun winstgevendheid vergroten door de prijsniveaus te optimaliseren, zo beweert Ciber.

Veel organisatie beschikken over grote hoeveelheden data van hun bestaande klanten: niet alleen de huidige prijzen die ze betalen voor producten en diensten, maar ook gegevens die kunnen worden gebruikt om klanten in te delen in homogene segmenten. ProfitBoost combineert de algoritmes van SAP Predictive Analytics met de data-mining-mogelijkheden van SAP HANA, waardoor het mogelijk wordt om prijzen te optimaliseren en zo de omzet van een organisatie te verhogen, met gelijkblijvende kosten.

Het idee voor ProfitBoost is ontstaan tijdens een interne innovatiewestrijd ‘So You Think You Can Innovate’ bij Ciber Nederland. Op 22 februari won een team van twee consultants van Ciber Nederland en twee van Ciber Duitsland de derde prijs tijdens de SAP HANA Race met ProfitBoost. Tijdens deze wedstrijd daagde SAP Duitsland partnerbedrijven uit om concrete oplossingen te presenteren die gebaseerd zijn op de technologie van SAP HANA. De jury was met name te spreken over het feit dat ProfitBoost niet alleen de snelheidsverbetering van SAP HANA benadrukt, maar juist ook de praktische business-toepassing.

Door: Witold Kepinski

 

Tags:

Software

Partners