23-10-2024

Databricks versterkt samenwerking met AWS voor generatieve AI

Deel dit bericht

Databricks kondigt een strategische samenwerkingsovereenkomst aan met Amazon Web Services om de ontwikkeling van aangepaste AI-modellen te versnellen die zijn gebouwd met Databricks Mosaic AI op AWS. In het kader van de samenwerking zal Databricks de AWS Trainium-chips gebruiken als voorkeurs-AI-chip voor de training en serving van Mosaic AI-modellen op AWS.

Gezamenlijke klanten kunnen LLM's met Mosaic AI pre-trainen, fine-tunen, augmenteren en serven op basis van bedrijfseigen data, waarin de schaal, prestaties en security van AWS hen ondersteunt. De samenwerking omvat ook nieuwe integraties voor Databricks op AWS Marketplace.

De samenwerking bouwt voort op de onlangs uitgebreide Mosaic AI-mogelijkheden van Databricks, waaronder Mosaic AI Model Serving. Deze oplossing ondersteunt een verscheidenheid aan modelleveranicers, inclusief het brede aanbod aan modellen binnen Amazon Bedrock. Klanten kunnen de modelltraining van Mosaic AI opschalen tegen lage kosten met de hoogwaardige, kosteneffectieve AWS Trainium-chips. Samen maken Databricks en AWS het zo mogelijk voor hun duizenden gezamenlijke klanten om hoogwaardige, aangepaste AI-toepassingen te bouwen, implementeren en monitoren zonder de controle over hun data of intellectueel eigendom op te geven.

Go-to-market-samenwerking
De samenwerkingsovereenkomst is een voortzetting van de langdurige relatie tussen Databricks en zijn eerste cloudpartner AWS. Databricks heeft via AWS al een run rate van meer dan $1 miljard – mede dankzij AWS Marketplace, waar de totale contractwaarde op jaarbasis de afgelopen twee jaar is verdubbeld.

De samenwerking onderstreept het belang van AWS voor Databricks en de gedeelde focus van beide bedrijven op het leveren van toegevoegde bedrijfswaarde aan hun gezamenlijke klanten, waaronder Block, Rivian en SEGA Europe.

Company:

Databricks, AWS

Partners