10-10-2024

Databricks lanceert Apps voor snelle en veilige applicatieontwikkeling

Deel dit bericht

Databricks kondigt de lancering aan van Databricks Apps, een oplossing waarmee developers snel applicaties kunnen ontwikkelen en publiceren op het Databricks Data Intelligence Platform. Databricks Apps is beschikbaar in publieke preview op AWS en Azure.

Het bouwen en implementeren van interne data-applicaties is doorgaans complex en tijdrovend: developers besteden te veel tijd aan infrastructuurbeheer, waardoor zij zich niet kunnen focussen op applicatieontwikkeling. Daarnaast vereisen data governance en compliance handmatige implementatie van toegangscontroles en wordt toegangscontrole los van andere data-assets beheerd, wat zorgt voor een onsamenhangende governance-ervaring.

Databricks Apps biedt een krachtige manier om interne data-applicaties te bouwen. Door gebruik te maken van Databricks Apps, zijn applicaties eenvoudig te bouwen en klaar voor productieomgevingen met ingebouwde governance met Unity Catalog.

Eenvoudig te bouwen
Met Databricks Apps kunnen applicaties worden ontwikkeld die volledig binnen de Databricks-omgeving draaien of in samenwerking met tools zoals Visual Studio Code en PyCharm. Dit zorgt voor  applicaties met probleemloze toegang tot data en AI-modellen, ook voor medewerkers zonder technische achtergrond. Datawetenschappers en engineers kunnen snel apps bouwen en verbeteren met behulp van vertrouwde Python-frameworks zoals Dash, Shiny, Gradio, Streamlit en Flask. Daarnaast zijn kant-en-klare Python-sjablonen beschikbaar die de mogelijkheid bieden om snel flexibele apps te maken.

Productieklaar met automatische deployment
Het gebruik van Databricks Apps vereist geen extra infrastructuur. De apps draaien op automatisch geprovisioneerde serverless computing voor een zeer eenvoudige implementatie. Databricks Apps sluit naadloos aan op toonaangevende ontwikkelingsmethoden voor makkelijke integratie in een bredere workflow. Developers krijgen ondersteuning voor Git-versiebeheer en CI/CD-pipelines, of ze nu direct in de Databricks-omgeving werken of hun eigen favoriete IDE gebruiken.

Ingebouwde governance
Met Databricks Apps blijft bedrijfsdata binnen de eigen Databricks-omgeving, tenzij er bewust voor wordt gekozen om deze te delen. Elke applicatie is uitgerust met sterke beveiligingsmaatregelen, zoals gedetailleerde toegangscontrole en automatische gebruikersauthenticatie met OIDC/OAuth 2.0 en SSO voor veilige toegang. Bovendien biedt de integratie van Unity Catalog volledige zichtbaarheid in de oorsprong, transformatie en het gebruik van applicatiedata, wat bijdraagt aan verbeterde traceerbaarheid en compliance.

Partners