27-09-2024

Zoho Analytics biedt self-service BI- en AI-mogelijkheden

Deel dit bericht

Zoho Corporation heeft een nieuwe versie uitgebracht van haar self-service BI- en analytics-platform Zoho Analytics. Onder de meer dan 100 verbeteringen behoren krachtige nieuwe AI- en ML-mogelijkheden, die diagnostische inzichten, voorspellende analyses en geautomatiseerde rapport- en dashboardgeneratie mogelijk maken.

Andere verbeteringen zijn een aangepaste ML model-building studio, integratie met OpenAI en uitbreidingen voor BI-platformen van derden. De nieuwe versie van Zoho Analytics heeft meer kracht, intelligentie en flexibiliteit. Hierdoor kan het in vergelijking met concurrenten in de markt, een breder scala aan bedrijven ondersteunen.

Alun Rafique, CEO en medeoprichter van Market Dojo licht toe: “Als ontwikkelaars trokken de nieuwe AutoML-mogelijkheden van Zoho Analytics 6.0 direct onze aandacht. Ons team werkt momenteel onder andere aan een model om klantverloop te analyseren en te voorspellen. De diagnostische mogelijkheden van Zia Insights zijn ook een game-changer. Ze helpen ons de onderliggende oorzaken van een piek of daling in de verkoop of prestaties te begrijpen, zodat we snel actie kunnen ondernemen. Als dienstverlener is het essentieel dat we begrijpen wat werkt en wat niet werkt binnen ons eigen bedrijf voordat we andere bedrijven en professionals helpen. Zoho Analytics 6.0 geeft ons dat inzicht en nog veel meer. Ask Zia is een andere handige functie. Met een eenvoudige vraag krijg ik direct de juiste inzichten die ik nodig heb. De nieuwe grafiektypes zijn geweldig, en ik ben vooral onder de indruk van de racing en sunburst charts.”

Zoho Analytics is op vier belangrijke gebieden verbeterd: Data Management, AI, Data Science & Machine Learning, en Extensibility.

Data Management Hub
Zoho Analytics heeft de mogelijkheden voor datamanagement uitgebreid. Hiermee kunnen gebruikers betere beslissingen maken op basis van diepgaande inzichten, waardoor het succes van een bedrijf versneld kan worden. De belangrijkste toevoegingen zijn Stream Analytics met 25 nieuwe dataconnectoren en de mogelijkheid om complexe ETL-pipelines op te zetten en beheren.

‌Datastromen organiseren met Zoho Flow
Met de Unified Metrics Layer van Zoho Analytics kunnen gebruikers zowel alle bedrijfsgegevens in één overzicht definiëren, standaardiseren, bewaken en catalogiseren als de toegang beheren. Het platform kan ook worden gebruikt in een Headless BI-modus. Hierdoor gebruiken data-apps dezelfde metrics in real-time en is de informatie consistent en betrouwbaar.

Generatieve AI
De generatieve AI-mogelijkheden in het BI-platform zorgen ervoor dat verschillende gebruikers sneller en beter inzicht hebben. De volgende verbeteringen op AI-gebied zorgen voor efficiëntere, contextuele, toegankelijke en intelligente inzichten en acties: Diagnostic Analysis net Zia Insights, Ask Zia, Zoho's Natural Language Querying AI copilot, Auto Analysis.
De integratie van OpenAI met Zoho Analytics —mogelijk gemaakt door Retrieval-Augmented Generation (RAG) —zorgt voor relevantere en nauwkeurigere antwoorden op zoekopdrachten. Door OpenAI API’s met BYOK te gebruiken, kunnen gebruikers eenvoudiger openbare datasets en formula & SQL-query’s vinden.

Data Science en Machine Learning (DSML) Studio
Zoho Analytics beschikt nu over DSML Studio, waarmee gebruikers eenvoudig en snel aangepaste machine learning-modellen kunnen bouwen, en klantverloop kunnen analyseren of voorspellen. DSML Studio biedt de no-code assistent AutoML en de geïntegreerde Code Studio Python-codeomgeving.

Ook uitbreidingsmogelijkheden Zoho Analytics zijn verbeterd, waardoor bedrijven gegevens die zijn opgeslagen in meerdere tools en platforms kunnen synchroniseren en standaardiseren voor uitgebreide analyses en inzichten. Zoho Analytics is een modulair platform waarop elke analytische oplossing kan worden gebouwd.

Partners