14-08-2024

SAP Enterprise Cloud Services kiest CyberArk voor beveiliging

Deel dit bericht

SAP Enterprise Cloud Services (ECS) heeft gekozen voor het identity security platform van CyberArk om privileged access en toegang tot gevoelige data in haar clouddiensten te beveiligen. Dankzij onder meer zero standing privileges worden klantgegevens beter beschermd en is auditing eenvoudiger.

SAP ECS is naar eigen zeggen de grootste private cloud-aanbieder ter wereld. Met honderdduizenden servers zorgt het bedrijf ervoor dat de kernactiviteiten van meer dan 6.000 van de grootste organisaties wereldwijd, in alle grote sectoren plaatsvinden. Hierbij wordt de SAP Enterprise Resource Planning stack gebruikt om beschikbaarheid, flexibiliteit en beveiliging van wereldklasse te bieden op de cloud-infrastructuur die de klant wenst. Dit kan bestaan uit ‘hyperscalers’, een eigen datacenter of SAP-datacenters, waardoor klanten kosteneffectieve, duurzame en intelligente ondernemingen kunnen worden.

Beheerders van deze clouddiensten zijn vaak het doelwit van aanvallers vanwege hun toegangsrechten. Om de kwetsbaarheid te verminderen, moeten geprivilegieerde sessietoegang en beheerrechten tijdig worden herzien en ingetrokken. Geen enkele gebruiker mag standaard rechten hebben en ze mogen niet altijd toegang hebben. Om dit in goede banen te leiden, gaat SAP ECS verschillende onderdelen van het CyberArk Identity Security platform implementeren, waaronder CyberArk Secure Cloud Access. Hiermee worden zero standing privileges voor alle sessies afgedwongen, ongeacht of deze nu betrekking hebben op cloud consoles, applicaties of databasetoegang. Het is de enige oplossing met mogelijkheden voor zero standing privileges, die veel verder gaan dan het principe van least privilege, een belangrijk onderdeel van de meeste beveiligingsstrategiëen en regelgeving.

“De visie van mijn team is om met CyberArk in SAP ECS de volgende generatie identiteitsbeveiliging voor het bedrijf te bouwen, waarbij het hoogst mogelijke niveau van bescherming wordt geboden aan ons wereldwijde klantenbestand”, zegt Roland Costea, CISO Enterprise Cloud Services en Executive Vice President bij SAP. “Ik kijk uit naar de samenwerking met CyberArk om onze cyber-weerbaarheid te verbeteren en de reputatie van ECS als ’s werelds favoriete private cloud provider te versterken.”

“Nu identiteitsgebaseerde aanvallen toenemen, is er een nieuwe aanpak nodig voor identiteitsbeveiliging; eentje waarbij elke identiteit wordt beveiligd met het juiste niveau van privilege controls”, zegt Matt Cohen, Chief Executive Officer, CyberArk. “Het team van SAP ECS begrijpt dit en heeft een gedurfde visie ontwikkeld om zijn klanten te beschermen door middel van zero standing privileges en just-in-time toegang. CyberArk werkt graag samen met SAP ECS aan dit belangrijke initiatief en we zijn vastbesloten om best-in-class oplossingen voor identiteitsbeveiliging te leveren om de veranderende behoeften van het bedrijf te ondersteunen.”

Tags:

Cloud, Security, ERP

Company:

SAP, CyberArk

Partners