09-07-2024

Oracle HeatWave GenAI brengt LLM en geautomatiseerde vectoropslag naar databases

Deel dit bericht

Oracle kondigt de algemene beschikbaarheid aan van HeatWave GenAI, dat in-database grote taalmodellen (LLM's), een geautomatiseerde in-database vectoropslag, scale-out vectorverwerking en de mogelijkheid om contextuele conversaties in natuurlijke taal te voeren op basis van ongestructureerde content omvat.

Deze nieuwe mogelijkheden stellen klanten in staat om de kracht van generatieve AI naar hun bedrijfsdata te brengen, zonder dat ze AI-expertise nodig hebben of data naar een aparte vectordatabase moeten verplaatsen. HeatWave GenAI is per direct beschikbaar in alle Oracle Cloud-regio's, Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Dedicated Region en in clouds zonder extra kosten voor HeatWave-klanten.

Met HeatWave GenAI kunnen ontwikkelaars een vector store creëren voor ongestructureerde content met een enkele SQL-opdracht, met behulp van ingebouwde embedding modellen. Gebruikers kunnen in eenn enkele stap zoekopdrachten in natuurlijke taal uitvoeren met behulp van in-database of externe LLM's. De gegevens verlaten de database niet en door de extreme schaal en prestaties van HeatWave is het niet nodig om GPU's beschikbaar te stellen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars de complexiteit van toepassingen verminderen, de prestaties verhogen, de gegevensbeveiliging verbeteren en kosten verlagen.

Nieuwe geautomatiseerde en ingebouwde generatieve AI-functies zijn onder andere: In-database LLM's; Geautomatiseerde in-database Vector Store; Scale-out vectorverwerking; HeatWave Chat.

Partners