05-06-2024

Qlik presenteert AI-oplossingen Talend Cloud en Answer

Deel dit bericht

Qlik presenteert tijdens het jaarlijkse evenement Qlik Connect twee nieuwe oplossingen: Qlik Talend Cloud en Qlik Answers. Deze innovaties zijn bedoeld om bedrijven te ondersteunen bij het versnellen van de adoptie van AI.

Qlik Talend Cloud biedt een gebruiksvriendelijke interface die de overgang van no-code naar pro-code vergemakkelijkt en integreert data met AI-ondersteuning. Bovendien geeft Qlik Answers antwoorden, met een volledige uitleg, die door AI zijn gegenereerd en voortkomen uit ongeordende data. Samen vertegenwoordigen ze Qlik's toewijding aan het leveren van uitgebreide, end-to-end oplossingen om AI-technologie te gebruiken voor betere besluitvorming en concurrentievoordeel.

Qlik Talend Cloud is een uitgebreid platform dat voortkomt uit Qlik's overname van Talend in 2023. Het platform biedt nieuwe functies, zoals datacuratie, die het verzamelen en organiseren van data versnellen en verbeteren, waardoor ze beter geschikt zijn voor analyses en besluitvorming. Het biedt daarnaast ook moderne data-engineeringtools met diverse opties voor datatransformatie, van no-code tot pro-code, om betrouwbare data gereed te maken voor complexe AI-projecten. Het platform controleert de data onder meer op de kwaliteit, consistentie, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Door het gebruik van Stitch's SaaS-dataverbinding kan het platform snel en gemakkelijk met verschillende soorten data werken.

Qlik Answers is een AI-aangedreven kennisassistent die betrouwbare, gepersonaliseerde antwoorden biedt vanuit de interne bronnen van bedrijven, zoals kennisbanken. Dit levert directe en relevante inzichten op. Het systeem is gemakkelijk te integreren in bestaande systemen en stelt werknemers in staat om in real-time beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Gebruikers hebben volledige transparantie over de herkomst van de antwoorden, wat het vertrouwen versterkt. Qlik Answers biedt bovendien eersteklas beveiliging en governance, waardoor het betrouwbare oplossing is voor het benutten van ongestructureerde data om de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Partners