03-06-2024

IBM biedt watsonx BI Assistant

Deel dit bericht

IBM heeft de IBM watsonx BI Assistant ontwikkeld, een innovatieve tool om de inzet van Business Intelligence te vereenvoudigen. De tool stelt zakelijke gebruikers in staat om te communiceren met complexe datasystemen via natuurlijke taal en de kracht van GenAI te benutten voor besluitvorming.

IBM claimt dat de watsonx BI assistant eenvoudig te integreren is in de bedrijfsvoering, waardoor gebruikers gepersonaliseerde en contextuele inzichten in realtime kunnen ontvangen. De tool beschikt over semantische automatiserings- en redeneringsmogelijkheden waardoor hij enorme hoeveelheden gegevens kan filteren, patronen kan identificeren, relaties kan blootleggen en de relevantie van gegevens voor bedrijfsdoelstellingen kan interpreteren.

Dankzij de mogelijkheid om branchespecifieke gegevens en bedrijfsvereisten te analyseren, kan watsonx BI Assistant zeer gepersonaliseerde inzichten leveren. Gebruikers kunnen ook de creatie van bedrijfssemantiek automatiseren, waarbij wordt geïdentificeerd wat elk gegevenspunt betekent binnen het bereik van uw bedrijf. Bovendien biedt de tool een duidelijk pad van gegevensinvoer naar inzichtuitvoer, zodat gebruikers de redenering achter de inzichten kunnen begrijpen.

WatsonX BI Assistant is uitgerust met functies zoals voorspellende analyses, geautomatiseerde rapportage en datavisualisatie. Dit betekent dat zakelijke besluitvormers niet langer hoeven te vertrouwen op dashboards die door analisten zijn gemaakt. In plaats daarvan kunnen ze inzichten rechtstreeks uit watsonx BI Assistant halen.

Partners