15-04-2024

Denodo en Google Cloud integreren datavirtualisatie en Generatieve AI

Deel dit bericht

Denodo heeft een integratie aangekondigd van haar platform met Google Cloud's Vertex AI. Beide bedrijven stellen gezamenlijke klanten in staat om geavanceerd data management met Generatieve AI-services te combineren, terwijl toegang wordt geboden tot state-of-the-art LLM's. De integratie biedt toegang tot Gemini-modellen en de mogelijkheid om nieuwe diensten en toepassingen te ontwikkelen.

Volgens Ritika Suri, Technology Partnerships director bij Google Cloud, kan Generatieve AI de manier waarop bedrijven werken aanzienlijk verbeteren en vrijwel elke branche ten goede komen. Door gebruik te maken van de toonaangevende gen AI-mogelijkheden van Google Cloud kan Denodo klanten helpen nieuwe inzichten te ontsluiten die hen helpen hun activiteiten te verbeteren en productiever te zijn."

In combinatie met de kracht van Google Cloud's generatieve AI en LLM's, maken organisaties gebruik van het Denodo-platform om op verantwoorde wijze te zorgen voor ethische overwegingen zoals het beperken van vooroordelen, privacybescherming en menselijk toezicht door het veilig en efficiënt voeden van gegevens aan Vertex AI-applicaties.

Met behulp van Denodo's logische/semantische-modelbenadering kunnen bedrijven in verschillende branches data integreren en beheren en Retrieval Augmented Generation (RAG) technieken toepassen die de mogelijkheden van een vooraf getraind groot taalmodel combineren met externe databronnen. Volgens Narayan Sundar, senior director  Strategic Alliances bij Denodo, biedt de integratie ondernemingen de mogelijkheid om de grenzen van innovatie opnieuw te definiëren door nieuwe niveaus van zakelijke waarde te ontsluiten met behulp van de kracht van data en generatieve AI.

Partners