12-04-2024

Salesforce kondigt bètaversie aan van Einstein Copilot voor Tableau

Deel dit bericht

Salesforce kondigt de bètabeschikbaarheid aan van Einstein Copilot voor Tableau, een nieuwe functie die is ontworpen om gebruikers in elke rol en functie te helpen gegevens te verkennen met AI-hulp.

Dashboards die zijn gemaakt in Tableau zijn visueel en interactief, zodat gebruikers de reikwijdte kunnen aanpassen door vooraf gedefinieerde paden te verkennen. Maar soms vindt een gebruiker het antwoord op een vraag niet in een dashboard. Ze hebben de mogelijkheid nodig om hun eigen verkenning van de gegevens uit te voeren zonder de vereiste van een diepgaande analytische training.

Met Einstein Copilot for Tableau kunnen gebruikers diep in hun gegevens duiken en de krachtige analyse-engine van Tableau via natuurlijke taal gebruiken om query's uit te voeren en rijke inzichten te ontlenen aan databronnen zoals spreadsheets, datawarehouses in de cloud en op locatie, en Salesforce Data Cloud.

Einstein Copilot for Tableau maakt gegevensanalyse toegankelijk voor elke zakelijke gebruiker en stelt gebruikers zelfs vragen voor op basis van de analyse van de bedrijfsgegevens en metadata. Dit helpt het aantal benodigde wijzigingsverzoeken en updates van gegevensanalisten te verminderen, wat vaak resulteert in snellere datagestuurde besluitvorming.

Einstein Copilot for Tableau maakt ook gebruik van de Einstein Trust Layer, waardoor bedrijfs- en datateams over robuuste tools beschikken om gegevens te beschermen en de blootstelling aan modellen van derden te beperken. In tegenstelling tot andere AI-orkestratie-engines bewaart de Einstein Trust Layer geen aanwijzingen van klanten of antwoorden van de LLM. Hierdoor blijven klantgegevens en bedrijfseigen gegevens privé.

Analytische use cases
Na de recente introductie van Einstein Copilot door Salesforce, is de nieuwe AI-assistent van Tableau speciaal ontworpen voor analytische use cases. De functies van Einstein Copilot voor Tableau omvatten:
Aanbevolen vragen: Hoe weet je waar je moet beginnen als je gegevens onderzoekt? Einstein Copilot voor Tableau voert een geautomatiseerde analyse van gegevens uit en beveelt relevante vragen aan, waarbij de gebruiker naar interessante potentiële inzichtgebieden wordt geleid. Een regionale salesmanager kan bijvoorbeeld vragen gebruiken als "Zijn er verkooppatronen in productcategorieën?" om seizoensgebonden verkooppatronen te ontdekken.
Gespreksgerichte gegevensverkenning: Een goede analyse vereist het stellen van vervolgvragen en het vinden van meer details. Einstein Copilot voor Tableau stelt gebruikers in staat om hun gegevensverkenning te herhalen en te verfijnen. Gebruikers kunnen naar een inzicht zoeken zonder de context van hun vorige vraag te verliezen. Een marketeer kan bijvoorbeeld vragen welke campagnes het beste presteren en vervolgvragen toevoegen over specifieke regio's, producten en distributiekanalen, alsof hij echt in gesprek is met zijn gegevens.
Begeleide berekeningen maken: Het berekenen van metrieken en KPI's is een belangrijke taak bij het analyseren van gegevens waarvoor vaak complexe berekeningssyntax moet worden geleerd. Einstein Copilot voor Tableau begeleidt gebruikers bij dit proces. Een gebruiker kan bijvoorbeeld AI-gestuurde begeleiding krijgen om informatie te parseren uit een langer tekenreeksveld, zoals het extraheren van een plaatsnaam uit een volledig postadres, of om meerdere metingen te combineren met de juiste aggregaties om een nauwkeurig resultaat te bereiken.

Meer informatie wordt gedeeld tijdens Tableau Conference, van 29 april tot 1 mei, in San Diego.

Partners