03-04-2024

Informatica lanceert Cloud Data Access Management

Deel dit bericht

Informatica lanceert Informatica Cloud Data Access Management (CDAM), een oplossing die is gebaseerd op Informatica's acquisitie van Privitar in 2023, een aanbieder op het gebied van uitgebreide producten voor data access management.

Deze AI-oplossing, die nu is geïntegreerd in de Intelligent Data Management Cloud (IDMC), het Informatica vlaggenschip op het gebied van data management, is een belangrijk onderdeel van data access governance en maakt gebruik van het gemeenschappelijke metadata fundament van IDMC.

CDAM zorgt volgens Informatica voor een revolutie in de manier waarop organisaties hun gegevens beheren, delen en gebruiken door naleving van beleidsregels te garanderen en het vertrouwen van klanten te bevorderen. Het integreert naadloos met IDMC om veilige en geautomatiseerde AI en analytics use cases aan te bieden. De kern van het CDAM-aanbod is de CLAIRE AI-engine, die zorgt voor geautomatiseerde classificaties van gevoelige gegevens op bedrijfsschaal. Met CDAM beschikken datateams over universele, geautomatiseerde controlemechanismen om de toegang tot gegevens te beheren, zodat gegevens niet alleen veilig en privé, maar ook direct beschikbaar zijn.

De belangrijkste functies van CDAM zijn:
• Intuïtieve beleidsvorming om het beheer van gegevenstoegang in de hele onderneming te vereenvoudigen.
• Maakt gebruik van CLAIRE AI Engine voor het automatiseren van classificaties van gevoelige gegevens om persoonlijke records, persoonlijk identificeerbare informatie en financiële records in grote datasets te identificeren.
• Volledig geïntegreerd met Cloud Data Integration en Cloud Data Marketplace voor geautomatiseerde contextuele controles op gegevensgebruik en -deling.
• Stroomlijnt de handhaving van beleidsregels en auditing in verschillende omgevingen om de beveiliging, privacy en het data management te verbeteren.

Belangrijkste voordelen
• Versnelde de toegang tot vertrouwde data voor analytics en AI.
• Lagere kosten van compliance en kleiner risico op datamisbruik.
• Vereenvoudigde controle op gegevens in complexe, hybride gegevensbewerkingen.
• Geautomatiseerde self-service toegang tot data uit honderden databronnen.

Partners