28-03-2024

ABN AMRO migreert Credit Store App naar Azure Cloud

Deel dit bericht

Progress kondigt aan dat ABN AMRO haar Progress-applicatie Credit Store heeft gemigreerd van on-premises naar Microsoft Azure, waarbij gebruik wordt gemaakt van de cloudneutraliteit en implementatieflexibiliteit van MarkLogic Data Hub. Dit resulteert in snellere gegevensverwerking, grotere bedrijfszekerheid en lagere Total Cost of Ownership.

Met een geschiedenis van 300 jaar, 365.000 zakelijke klanten en kantoren in 13 landen wereldwijd, zet ABN AMRO zich in om de kracht van digitaal in te zetten om dichter bij haar klanten en hun behoeften te komen. De Credit Store-applicatie van de bank is gebouwd op de MarkLogic Data Hub-opslagplaats en stelt zakelijke gebruikers in staat om de risico's van kredietaanvragen te beoordelen en deze goed of af te keuren op basis van klantgegevens die zijn verzameld uit verschillende silo-bronnen.

Door gebruik te maken van de mogelijkheden van MarkLogic Data Hub kon de bank een databasecluster opzetten om intensieve taken uit te voeren in drie beschikbaarheidszones, zonder dat dit ten koste ging van de rekenkracht. In het geval van downtime kan het MarkLogic Server-cluster automatisch herstellen van de uitval en doorgaan met het verwerken van gegevensquery's zonder dat een beheerder direct actie hoeft te ondernemen. Bovendien hebben ze door de overstap naar de cloud de noodzaak voor fysieke machines weggenomen, wat tot aanzienlijke financiële en operationele voordelen heeft geleid en de total cost of ownership van de bank heeft verlaagd.

Cloud-agnostisch
Om de prestaties te verbeteren en de algehele technologische omgeving te vereenvoudigen, werkte ABN AMRO samen met Infosys om de Credit Store-applicatie te migreren. Omdat MarkLogic oplossingen cloud-agnostisch zijn, konden zij de applicatie met succes binnen de planning en het budget naar Azure verplaatsen, waardoor de time-to-market voor de zakelijke gebruikers werd versneld. Gegevens worden nu 's nachts verwerkt, waardoor zakelijke gebruikers snel toegang hebben tot realtime gegevens en elke ochtend sneller beslissingen kunnen nemen.
"Door Credit Store naar Azure te verplaatsen met MarkLogic Data Hub, hebben we niet alleen de verwerkingstijd van gegevens met 40 procent verkort, maar hebben we ook een enkel, bruikbaar, 360-graden beeld van onze gegevens in de cloud gekregen, in overeenstemming met de noodzakelijke bedrijfs- en wettelijke vereisten en hebben we onze bedrijfscontinuïteit versterkt", aldus Timothy Bergsma, IT Lead Credits, ABN AMRO Bank.

De MarkLogic Data Hub helpt organisaties operationele uitmuntendheid te bereiken door een 360-graden beeld van hun activiteiten, klanten en mensen te leveren. Het is een oplossing voor data-integratie en datamodellering die alle multi-gestructureerde data van een organisatie met elkaar verbindt en transformeert voor zowel transactionele als analytische doeleinden. De Data Hub werkt door data op te nemen zoals ze zijn, vanuit elke bron, ze te indexeren zodat ze onmiddellijk kunnen worden opgevraagd en doorzocht, en ze te beheren door middel van harmonisatie, smart mastering en verrijking.

Partners