15-03-2024

Databricks integreert Mistral AI-modellen in Data Intelligence Platform

Deel dit bericht

Databricks kondigt een investering en partnerschap aan met het Europese AI-bedrijf Mistral. Dankzij de samenwerking hebben klanten van Databricks toegang tot native Mistral-modellen via de Databricks Marketplace.

Gebruikers kunnen met deze modellen experimenteren in de Mosaic AI Playground, ze gebruiken als geoptimaliseerde model endpoints via Model Serving en ze aanpassen op basis van hun eigen data.

De belangrijkste voordelen van de samenwerking tussen Databricks en Mistral zijn:
• De integratie van Mistrals AI- modellen: De AI-modellen van Mistral zijn native geïntegreerd in het Databricks-platform en direct beschikbaar voor gebruik. Beschikbaar zijn het kleine maar krachtige transformermodel Mistral 7B en Mistral 8x7B, een SMoE-model met meertalige ondersteuning en zeer snelle prestaties.
• Opname in de Databricks Marketplace: Klanten kunnen toegang krijgen tot Mistrals AI-modellen via de Databricks Marketplace en deze direct inzetten voor uiteenlopende toepassingen, zonder in te boeten op veiligheid, privacy of governance.
• Integratie met Mosaic AI: Mistral-modellen zijn te gebruiken in Mosaic AI Model Serving voor geoptimaliseerde implementatie, directe SQL-modelinferentie en modelaanpassingen om de prestaties voor specifieke taken of domeinen te verbeteren.
• Interactieve AI-sandbox: Mosaic AI Playground biedt klanten de vrijheid om binnen Databricks te experimenteren met de kwaliteit en prestaties van Mistral-modellen zonder impact op hun eigen IT-omgeving.

De samenwerking is een grote stap voorwaarts in de toegankelijkheid, aanpasbaarheid en beheersbaarheid van de meest geavanceerde AI-modellen. Samen met Databricks en Mistral zijn organisaties in staat om in de voorhoede van AI-innovatie te blijven én te voldoen aan de hoogste normen voor security en privacy.

Partners