29-01-2024

Peter Boncz presenteert keynote over MotherDuck op DW & BI Summit 2024

Deel dit bericht

Op de elfde editie van de DW & BI Summit presenteert Database wetenschapper Peter Boncz zijn sessie Hybrid Query Processing in MotherDuck. De DW & BI Summit vindt plaats op 27 maart 2024 in het Van der Valk Hotel Utrecht en zal tevens remote te volgen zijn via een live video stream.

Peter Boncz leidt de onderzoeksgroep Database Architecturen van onderzoeksinstituut Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam en is betrokken geweest bij zes startups. Boncz heeft een sterke staat van dienst in het overbruggen van de kloof tussen de academische wereld en commerciële toepassingen en ontving daarvoor de Nederlandse ICT Regie Award 2006 voor zijn rol in CWI spin-off Data Distilleries. In 2008 richtte hij CWI spin-off Vectorwise op.

In zijn keynote Hybrid Query Processing in MotherDuck bespreekt Peter Boncz deze nieuwe dienst die DuckDB met de cloud verbindt. Hij behandelt de motivatie voor MotherDuck en enkele van de gebruikssituaties, evenals de belangrijkste kenmerken van de systeemarchitectuur. Om context te bieden zal deze sessie ook een kort overzicht geven van de DuckDB architectuur.

De elfde editie van de DW & BI Summit biedt net als voorgaande jaren weer een uitgebreid programma met lezingen door sprekers uit het Business Intelligence-vakgebied. Profiteer van de kennis en ervaring van de eersterangs line-up van sprekers met Mike Ferguson, Peter Boncz, Thomas Brinkman, Jos van Dongen, Ron Tolido, Alec Sharp, Panos Alexopoulos en Jan Henderyckx.

Live video stream
De DW & BI Summit in Utrecht zal voor geregistreerde deelnemers additioneel via een live video stream online toegankelijk zijn. Ook de congresdocumentatie komt reeds enkele dagen voorafgaand aan het congres digitaal beschikbaar. De presentaties op 27 maart worden opgenomen en wij zullen de video’s van de sessies achteraf aan geregistreerde deelnemers online ter beschikking stellen.

Workshops
Aansluitend vindt op 28 maart een serie workshops plaats, gegeven door Mike Ferguson, Alec Sharp en Panos Alexopoulos. De workshops worden alleen face-to-face in Utrecht verzorgd dus zonder live video stream:
• Data Products – From Design, to Build, to Publishing and Consumption door Mike Ferguson (halve dag, Engelstalig)
• Concept Modelling for Business Analysts. Een praktische workshop van een halve dag over ‘concept modelling’ door Alec Sharp (halve dag, Engelstalig)
• Knowledge Graphs - pragmatic approach and best practices door Panos Alexopoulos (halve dag, Engelstalig).

Over DW & BI Summit
De Data Warehousing & Business Intelligence Summit wordt jaarlijks georganiseerd door Adept Events en is inhoudelijk verbonden aan BI-Platform.nl.
Kijk hier voor het volledige programma van de DW & BI Summit en de workshops.

Partners