19-01-2024

Qlik neemt AI-bedrijf Kyndi over

Deel dit bericht

Qlik neemt het intellectueel eigendom (octrooien en technologie) van Kyndi over, een innovatief bedrijf op het gebied van natural language processing, zoektechnologie en generatieve AI. Deze overname draagt bij aan de manier waarop organisaties ongestructureerde data interpreteren en verwerken.

De CEO van Kyndi en vooraanstaande AI-experts zullen zich bij Qlik voegen als onderdeel van de overname. Deze stap betekent een aanzienlijke vooruitgang in Qlik’s visie om nauwkeurige, contextrijke antwoorden te geven op complexe bedrijfsvragen. Door de overname worden de data-expertise van Qlik Cloud en de innovatieve ongestructureerde datatechnologieën van Kyndi samengebracht. Met de overname wil Qlik haar marktpositie versterken als aanbieder die transformatieve veranderingen teweegbrengt in hoe organisaties data benutten.

De overname speelt direct in op de snelgroeiende hoeveelheid ongestructureerde data in de wereld. Qlik’s integratie van Kyndi’s technologie in zijn cloudoplossingen verrijkt beslissingsintelligentie door uitgebreidere antwoorden te bieden met verbeterde context en relevantie. Deze vooruitgang versterkt het beheer en de curatie van bedrijfsdata, bevordert het vertrouwen en de consistentie binnen organisaties en houdt tegelijkertijd de strenge governance- en beveiligingsnormen in stand.

Door Kyndi’s expertise en technologie te omarmen, maakt Qlik een stap voorwaarts in het creëren van waardevolle inzichten uit de groeiende hoeveelheid aan ongestructureerde data van klanten. Deze inzichten worden naadloos geïntegreerd met gestructureerde data-analyse. Deze stap benadrukt Qlik’s toewijding aan het leveren van uitgebreide, bedrijfsbrede oplossingen die voorzien in de essentiële behoefte aan diepgaande analyses van alle vormen van data.

De expertise van Kyndi stelt Qlik tevens in staat om innovatieve oplossingen te bieden voor het beheren en samenstellen van antwoorden, waardoor nieuwe use cases voor besluitvorming uit een breed spectrum van databronnen ontstaan. Gebruikers kunnen zo uitgebreide, kwalitatieve inzichten verkrijgen, wat nieuwe standaard zet in het landschap van data-analyse.

Tags:

AI, Data, GenAI, Analytics, NLP

Company:

Qlik, Kyndi

Partners