16-01-2024

Founda Health neemt Philips Interoperability Solutions over

Deel dit bericht

Founda Health, data- en applicatie-integratieplatform voor de gezondheidszorg, neemt Philips Interoperability Solutions (voorheen Forcare) over. Philips Interoperability Solutions is een wereldwijde speler op het gebied van gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen voor het coördineren van patiëntenzorg.

De overname versterkt de nationale en internationale activiteiten van Founda Health. Met de acquisitie bouwt Founda Health verder aan een moderne, schaalbare en betaalbare (data)infrastructuur die bijdraagt aan innovatie waar zowel zorgverleners als patiënten van profiteren. Het Philips Interoperability Solutions-team wordt geïntegreerd met het team van Founda Health.

Innovatie in de gezondheidszorg wordt nog te vaak belemmerd door verouderde IT-systemen en een grote diversiteit in de mate van standaardisatie. Founda Health neemt deze belemmeringen weg met een platform dat nieuwe digitale oplossingen en bestaande (oudere) IT-systemen eenvoudig met elkaar laat communiceren. De technologie van Forcare sluit hier naadloos op aan: het platform maakt het mogelijk om medische gegevens ook tussen zorgverleners onderling uit te wisselen.

“Het vermogen om te veranderen en te innoveren is bepalend voor de toekomst van de gezondheidszorg”, zegt Erik Schilperoort, Managing Director van Founda Health. “De implementatie van nieuwe samenwerkingsmodellen, de beschikbaarheid van data én het optimaal gebruik ervan zijn essentieel voor een toekomstbestendig ecosysteem in de gezondheidszorg. Deze overname is dan ook een logische stap op weg naar een nieuwe data-infrastructuur voor de gezondheidszorg die innovatie mogelijk maakt om de zorg voor patiënten boven alles te kunnen stellen.”

Founda Health ontwikkelt zich met de overname tot een totaaloplossing voor databeschikbaarheid. Het gecombineerde platform zorgt ervoor dat data op veilige wijze beschikbaar én bruikbaar is binnen de gehele zorgketen. Dit verlaagt de werkdruk van zowel zorgprofessionals als IT-teams en verhoogt de kwaliteit van zorg. “Onze eerste prioriteit is een naadloze transitie voor onze bestaande klanten, medewerkers en partners”, aldus Schilperoort. “Daarnaast investeren we in het stapsgewijs samenvoegen van de platformen en zullen we geleidelijk nieuwe functionaliteit toevoegen. Zo profiteren klanten optimaal van continue modernisatie en de synergie tussen beide platformen. Onze missie blijft hetzelfde: dé standaard voor databeschikbaarheid in de gezondheidszorg neerzetten, zodat het gehele zorgecosysteem patiëntgericht kan blijven innoveren.”

Partners