08-12-2023

Fivetran breidt samenwerking met Microsoft uit

Deel dit bericht

Fivetran verdiept de relatie met Microsoft en kondigt aan dat het Microsoft OneLake ondersteunt door integratie met Microsoft Fabric als nieuwe data lake bestemming. Fivetran is benoemd tot Microsoft Fabric Interoperability Partner.

Samen met ondersteuning voor Delta Lake op Azure Data Lake Storage (ADLS) Gen2 hebben Fivetran klanten nu twee Microsoft data lake bestemmingen om hun data workloads veilig te consolideren met een van Fivetran's meer dan 400 vooraf gebouwde beheerde data pipelines. Omdat Fivetran data-extractie, opschoning, conformering en conversie naar Delta Lake formaat automatiseert, kunnen klanten sneller werken aan de ontwikkeling van AI en generatieve AI-gebaseerde projecten. Gestructureerde, beheerde en queryklare data zijn essentieel voor analisten en datawetenschappers om hoogwaardige bedrijfsinitiatieven te realiseren.

Microsoft kondigde recent de algemene beschikbaarheid van Microsoft Fabric aan. OneLake dient als de unified data foundation voor Microsoft Fabric, waardoor klanten eenvoudig toegang hebben tot hun data via een bestandsverkenner, vergelijkbaar met Microsoft's OneDrive voor bestanden. Met OneLake kunnen klanten meerdere workspaces creëren binnen één tenant.

"Fivetran is toegewijd aan het leveren van enterprise-grade data-infrastructuur die klanten nodig hebben om generatieve AI-programma's te implementeren", zegt Fraser Harris, VP Product bij Fivetran. "Onze uitgebreide integratie met Microsoft ter ondersteuning van OneLake en Azure Data Lake Storage Gen2 is een ander voorbeeld van onze toewijding aan klanten om digitale transformatie te helpen versnellen."

Partners