17-11-2023

Weaviate versterkt partnerschap met AWS voor bouw generatieve AI-applicaties

Deel dit bericht

Weaviate, AI-native vectordatabase, heeft verschillende successen aangekondigd als lid van het Amazon Web Services Partner Network. Elk voorbeeld illustreert hoe Weaviate's open source vector database het makkelijker maakt om generatieve AI-applicaties te bouwen op AWS.

Weaviate helpt AWS-klanten snel semantische zoek- en AI-applicaties te bouwen, prototypen en implementeren, waarbij de risico's voor data privacy worden geminimaliseerd en de time-to-market wordt verkort. Met de introductie van de Weaviate service in de AWS Marketplace eerder dit jaar, hebben ontwikkelaars nu een eenvoudige en veilige manier om hun vector-database te implementeren in een virtual private cloud (VPC) van een klant.

Dit betekent dat organisaties retrieval augmented generation (RAG)-toepassingen kunnen aanbieden die eigen gegevens gebruiken om hallucinaties te verminderen en een betere gebruikerservaring te leveren, terwijl klantdata veilig blijven. "De missie van Weaviate is om het voor ontwikkelaars zo makkelijk mogelijk te maken om veilige, stateful, verklaarbare AI-applicaties te bouwen en in te zetten," zegt CEO Bob van Luijt van Weaviate. "Ons werk met AWS op dit gebied is een grote stap om organisaties te helpen de waarde van generatieve AI in productie te realiseren."

Om de waarde van het gebruik van Weaviate op AWS verder uit te breiden, heeft Weaviate onlangs een native integratie met Amazon Bedrock geïntroduceerd, een serverloze API waarmee teams verbinding kunnen maken met elk foundation model. Daarnaast biedt Weaviate integratie met Amazon SageMaker, een machine learning platform dat ontwikkelaars helpt modellen te bouwen, trainen en implementeren. Deze integraties stellen ontwikkelaars, data scientists en data engineers in staat om krachtige vectorzoekfuncties in te zetten binnen hun bestaande ML-frameworks, met eenvoudige aanschaf via AWS Marketplace.

Vectordatabases zijn essentieel voor het bouwen van toepassingen met LLM's en bestaande data-infrastructuur. Weaviate is nu toegevoegd aan de nieuw gecreëerde categorie Generative AI binnen AWS Marketplace, die AWS-klanten helpt snel betrouwbare oplossingen te vinden voor de volgende generatie conversational en RAG-toepassingen.

Partners