27-10-2023

Amazon Web Services lanceert AWS European Sovereign Cloud

Deel dit bericht

Amazon Web Services kondigt de lancering van de AWS European Sovereign Cloud aan. Deze onafhankelijke cloud voor Europa is ontworpen om klanten in de publieke sector en in sterk gereguleerde sectoren te helpen voldoen aan de strengste wettelijke vereisten op het gebied van gegevensresidentie en operationele vereisten.

De AWS European Sovereign Cloud wordt in Europa gevestigd en beheerd en is fysiek en logisch gescheiden van bestaande AWS-regio's met dezelfde beveiliging, beschikbaarheid en prestaties. Dit biedt klanten extra keuzemogelijkheden om te voldoen aan hun behoeften op het gebied van dataretentie, operationele autonomie en veerkracht. De AWS European Sovereign Cloud wordt gelanceerd met de eerste AWS-regio in Duitsland en zal beschikbaar zijn voor alle Europese klanten.
 
Net als bij bestaande AWS-regio's hebben klanten de controle en zekerheid dat AWS zonder hun toestemming geen toegang heeft tot of gebruikmaakt van klantgegevens. Bovendien hebben ze toegang tot de sterkste soevereiniteitscontroles onder toonaangevende cloudproviders. Alleen in de EU gevestigde AWS-medewerkers hebben controle over de activiteiten en ondersteuning van de AWS European Sovereign Cloud. Voor klanten met uitgebreide behoeften op het gebied van gegevensresidentie biedt de AWS European Sovereign Cloud de mogelijkheid om alle metadata die ze creëren (zoals de rollen, machtigingen, resource labels en configuraties die ze gebruiken om AWS te draaien) in de EU te houden en zal het beschikken over eigen facturerings- en gebruiksmetingssystemen.

Lage latency en hoge beschikbaarheid
"De AWS European Sovereign Cloud weerspiegelt ons streven om AWS-klanten de meest geavanceerde set van soevereiniteitscontroles, privacywaarborgen en beveiligingsfuncties te bieden die beschikbaar zijn in de cloud", zegt Max Peterson, vice president Sovereign Cloud van AWS. "Al meer dan tien jaar werken we samen met overheden en regelgevende instanties in heel Europa om inzicht te krijgen in de veranderende behoeften op het gebied van cyberbeveiliging, data privacy en -lokalisatie, en meer recentelijk, digitale soevereiniteit. Met dit nieuwe aanbod hebben klanten en partners in heel Europa meer keuze om de operationele onafhankelijkheid te bereiken die ze nodig hebben, zonder afbreuk te doen aan de breedste en diepste cloudservices die miljoenen klanten vandaag al kennen en gebruiken."

De AWS European Sovereign Cloud is soeverein door het ontwerp en bouwt voort op meer dan tien jaar ervaring van AWS met het beheren van meerdere onafhankelijke clouds voor de meest kritieke en beperkte workloads. Klanten van AWS European Sovereign Cloud zullen profiteren van dezelfde lage latency en hoge beschikbaarheid die ze verwachten van bestaande AWS-regio's, en van toegang tot 's werelds meest uitgebreide en breed toegepaste cloud om innovatie te stimuleren. De AWS European Sovereign Cloud zal meerdere Availability Zones bieden, infrastructuur die is geplaatst op afzonderlijke en verschillende geografische locaties, met voldoende afstand om het risico van een enkele gebeurtenis die de bedrijfscontinuïteit van klanten beïnvloedt aanzienlijk te verminderen, maar dichtbij genoeg om een lage latency te bieden voor applicaties met hoge beschikbaarheid die meerdere Availability Zones gebruiken. Elke Availability Zone heeft een onafhankelijke stroomvoorziening, koeling en fysieke beveiliging en is verbonden via redundante netwerken met ultralage latency.

AWS European Sovereign Cloud zal de economische ontwikkeling stimuleren door te investeren in infrastructuur, arbeidsplaatsen en vaardigheden in gemeenschappen en landen in heel Europa. Als onderdeel van een voortdurende inzet om bij te dragen aan de ontwikkeling van digitale vaardigheden, zal AWS extra lokaal personeel aannemen en opleiden om de AWS European Sovereign Cloud te bedienen en te ondersteunen.

Tags:

Cloud, AVG, GDPR

Company:

AWS

Partners