16-10-2023

Alation introduceert Alation Analytics Cloud

Deel dit bericht

Alation kondigt Alation Analytics Cloud aan, een uniform rapportageplatform. Analytics Cloud biedt een visuele kaart van het datagebruik van een organisatie en benut deze inzichten om de data-initiatieven en de algehele volwassenheid van de datacultuur te scoren.

Alation Analytics Cloud biedt een kader om de bedrijfswaarde van hun data-initiatieven te articuleren. De Query Log Ingestion-technologie van Alation stelt leiders in staat om te begrijpen welke databronnen het meest worden gebruikt en welke teams welke query's uitvoeren. Dit stelt gebruikers in staat om het datagebruik in hun hele onderneming in kaart te brengen. Deze inzichten kunnen vervolgens worden gebruikt om de effectiviteit van verschillende dataprogramma's te meten en zo de volwassenheid van de datacultuur van een organisatie te beoordelen.

De inzichten kunnen ook worden gebruikt om query's te optimaliseren en databronnen te rationaliseren, bijvoorbeeld door de migratie van veelgebruikte datasets te versnellen of databronnen die niet langer actief worden gebruikt buiten gebruik te stellen om kosten te besparen.

Analytics Cloud stelt volgens Alation organisaties in staat om: de volwassenheid van hun datacultuur te meten; hun dataprogramma's te scoren; hun dataverbruik in kaart te brengen.

Partners