11-10-2023

SAP biedt generatieve AI-innovaties voor verhogen productiviteit uitgavenbeheer

Deel dit bericht

SAP lanceert AI- en gebruikerservaringsinnovaties binnen haar oplossingen voor uitgavenbeheer en bedrijfsnetwerken waarin bedrijven kunnen samenwerken, transacties kunnen uitvoeren, en informatie kunnen delen. Hiermee kunnen gebruikers de kosten beheersen, risico's verminderen en productiviteit verbeteren.

De recent uitgebrachte SAP Ariba Category Management-oplossing wordt uitgebreid met de kracht van generatieve AI. Inkoopprofessionals kunnen hiermee snel uitgebreide en effectieve categoriestrategieën opstellen. Deze mogelijkheid helpt bij het starten van het proces voor marktanalyses en stelt een categoriestrategie voor die inkoopprofessionals kunnen verfijnen en uitvoeren. Dit bespaart kostbare tijd en maakt de strategie effectiever. Voor het einde van 2023 komt deze functionaliteit beschikbaar.

SAP zal ook Joule, zijn nieuwe generatieve AI-copiloot, integreren in zijn cloudportfolio. Deze beschikbaarheid staat gepland voor 2024. Bovendien ontwikkelt SAP aanvullende gebruiksscenario's in samenwerking met klanten, met beschikbaarheid gepland voor de eerste helft van 2024.

Uitgebreide analysemogelijkheden voor uitgaven
De nieuwe SAP Spend Control Tower-oplossing bevat geavanceerde AI-functies en biedt de mogelijkheid om alle uitgaven te bekijken, zodat klanten kostenbesparende kansen kunnen ontdekken en procesverbeteringen kunnen identificeren. Deze functies zijn beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2024.
Nieuwe dashboards in SAP Ariba Sourcing en SAP Ariba Buying bieden bijna realtime informatie binnen belangrijke procesworkflows, waardoor inkoopprofessionals tijdig geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Deze mogelijkheden zijn momenteel al beschikbaar.

AI-gebaseerde risicobeoordeling
SAP heeft AI-gebaseerde risicobeoordelingsmogelijkheden geïntegreerd in zijn source-to-settle-oplossingen om gebruikers te helpen om sneller slimme beslissingen te nemen. Deze nieuwe functies maken risicobeoordelingsprofielen een integraal onderdeel van sourcing-, contracting- en inkoopoplossingen, waardoor gebruikers het risico van derden beter kunnen beoordelen. Deze mogelijkheden van SAP voor risicobeoordeling van leveranciers zijn momenteel beschikbaar in de SAP Ariba Sourcing, SAP Ariba Contracts en SAP Ariba Buying-oplossingen.

Snel leveranciers vinden met AI
SAP en Scoutbee, een bedrijf dat is gespecialiseerd in een op AI-gedreven procurementplatform, plannen een integratie van Scoutbee Discovery met SAP Ariba Sourcing. Deze oplossing kan snel leveranciers identificeren die voldoen aan complexe eisen zoals productiecapaciteit, kwaliteitsnormen en certificeringen. Door de integratie worden geselecteerde leveranciers automatisch geïmporteerd in inkoopprojecten, waardoor inkoopprofessionals met meer vertrouwen beslissingen kunnen nemen. De beschikbaarheid van deze integratie wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2024. Scoutbee Discovery breidt de mogelijkheden uit van SAP Business Network Discovery om inkoopprofessionals te helpen snel nieuwe leveranciers te vinden die aan hun eisen voldoen, maar niet binnen het netwerk actief zijn.

Eenvoudig uitbetalen van declaraties
SAP Concur heeft tot slot een nieuwe oplossing gelanceerd: Expense Payment Manager. Hiermee kunnen organisaties de declaraties van medewerkers in meer dan 25 valuta uitbetalen. Een gestroomlijnd betalingsproces bespaart uren, geld en gedoe in het declaratieproces. Directe contracten met externe betalingsaanbieders verhogen daarnaast de flexibiliteit, omdat gebruikers ook hun betalingsaanbieder kunnen selecteren.

Company:

SAP

Partners