26-09-2023

Thales en Intel lanceren oplossing voor integrale databeveiliging

Deel dit bericht

Thales heeft in samenwerking met Intel een nieuwe oplossing voor integrale databeveiliging ontwikkeld. Hierbij wordt het CipherTrust Data Security Platform van Thales gecombineerd met de confidential computing-technologie van Intel en de attestation service Intel Trust Authority. Deze gezamenlijke oplossing stelt organisaties, in sterk gereguleerde sectoren, in staat om hun data en workloads zowel op locatie als in de cloud te beschermen.

De meerderheid van alle deelnemers aan de 2023 Thales Cloud Security Study geeft aan dat ze een aanzienlijke hoeveelheid gevoelige data in de cloud opslaan. De bescherming van gevoelige data en bijbehorende workloads groeit daarmee uit tot een steeds hogere prioriteit, zeker als daar compliance en privacy bij om de hoek komen kijken. Voor de samenwerking wordt het CipherTrust Data Security Platform van Thales gecombineerd met de attestation service van Intel® Trust Authority om data en workloads te beschermen. De gezamenlijke oplossing biedt daarnaast integrale informatiebeveiliging.

Beveiliging van data niet slechts door cloudleverancier
Confidential computing beschermt data door het uitvoeren van berekeningen binnen een cryptografisch geïsoleerde en op hardware gebaseerde Trusted Execution Environment (TEE). Vaak worden de encryptiesleutels waarmee data binnen de TEE wordt geverifieerd door de cloudprovider beheerd. De oplossing van Thales maakt een einde aan dit beveiligingsprobleem door te zorgen voor een scheiding van taken. Daarmee krijgen organisaties zelf de regie over de encryptiesleutels in handen. Zij hoeven niet langer volledig op de cloudprovider te vertrouwen op het gebied van databeveiliging.

Dankzij de ondersteuning door de attestation service van Intel kan het CipherTrust Data Security Platform van Thales waarborgen dat gevoelige workloads nooit worden ontsleuteld buiten een Intel TEE, Intel Trust Domain Extension (TDX) of Intel Software Guard Extension (SGX).

Partners