21-09-2023

Teradata brengt met ask.ai generatieve AI naar VantageCloud Lake

Deel dit bericht

Teradata heeft ask.ai aangekondigd, een generatieve AI-mogelijkheid voor VantageCloud Lake. De interface voor natuurlijke taal is ontworpen om gebruikers in staat te stellen vragen te stellen over de data van hun bedrijf en direct antwoorden te ontvangen van VantageCloud Lake, een cloudanalyse- en dataplatform voor AI.

Door de noodzaak voor complexe codering en query's te verminderen kan ask.ai de productiviteit, snelheid en efficiëntie voor technische gebruikers drastisch verhogen en breidt het analytisch gebruik uit naar niet-technische rollen, die het  cloud-native platform van Teradata kunnen gebruiken om door bergen gegevens te zeven en inzichten te verkrijgen. Het toegenomen gebruik van gegevens en analyses via VantageCloud Lake kan leiden tot baanbrekende innovaties die een positieve invloed hebben op de bedrijfsresultaten.

De geharmoniseerde data-aanpak en rijke in-database analytics die Teradata levert in VantageCloud Lake is ontworpen om ervoor te zorgen dat ask.ai nauwkeurige en uitgebreide resultaten levert, waardoor betrouwbare cloud analytics voor meer betrouwbare besluitvorming op elk niveau mogelijk wordt.

De generatieve AI-mogelijkheden van VantageCloud Lake in ask.ai stellen medewerkers in staat om gegevens te analyseren en te visualiseren, metadata te analyseren, tabellen in kaart te brengen voor koppelingen, code te genereren en nog veel meer. Ook technische experts zouden voordelen moeten ervaren: systeembeheerders kunnen tijd besparen en hun productiviteit verhogen door simpelweg vragen te stellen, en data scientists kunnen hun ontwikkeling en productiviteit zien versnellen doordat ze niet langer handmatig code hoeven te schrijven. Voor elk scenario en elke rol zijn governancemogelijkheden ontworpen om de juiste toegang en beveiliging te garanderen.

Partners