12-09-2023

IBM kondigt generatieve AI-foundationmodellen en functies voor Watsonx aan

Deel dit bericht

IBM kondigt plannen aan voor nieuwe generatieve AI-foundationmodellen en functies voor Watsonx. Er zijn al verschillende klanten die watsonx toepassen. Een voorbeeld is Matrix Holograms, een Amerikaans bedrijf dat een gepersonaliseerde tutorervaring biedt aan studenten in Amerikaanse openbare scholen en landen met lage inkomens via door AI aangedreven hologrammen.

IBM kondigt de IBM Granite-modelserie aan. Dit is een familie van decoder-only, multi-size foundation-modellen die generatieve AI inzetten voor taal- en codetaken. Deze modellen zullen naar verwachting beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2023.

IBM brengt generatieve Watsonx.ai generatieve AI-functies naar watsonx.data, de datastore gebouwd op een open lakehouse-architectuur. Hierdoor kunnen gebruikers data voor AI ontdekken, vergroten, visualiseren en verfijnen via een self-service interface met natuurlijke taal. Dit zal naar verwachting beschikbaar zijn in de technische preview in het vierde kwartaal van 2023.
IBM introduceert ook een technische preview voor watsonx.governance, waarmee klanten geautomatiseerd details over foundation-modellen kunnen verzamelen en documenteren, evenals model risk governance-functies kunnen benutten.


Company:

IBM

Partners