04-09-2023

Thales ontvangt Google Cloud award voor databescherming

Deel dit bericht

Thales is uitgeroepen tot Google Cloud Technology Partner of the Year voor de categorie Security - Data Protection. Het bedrijf werd gekozen uit een wereldwijde pool van best presterende partners van Google Cloud vanwege zijn uitmuntendheid in de ontwikkeling en implementatie van oplossingen op basis Google Cloud technologie.

Het doel van de samenwerking tussen Thales en Google Cloud is om wereldwijde organisaties te helpen voldoen aan de steeds hogere eisen voor hun cloudomgevingen qua beveiliging, datasoevereiniteit en prestatievermogen. Thales heeft jarenlange uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van cybersecurity opgebouwd. Daarmee biedt het organisaties de mate van vertrouwen en beveiliging die nodig is om voldoende grip op zaken te houden tijdens hun overstap naar de cloud. De platformexpertise en oplossingen van Thales, en de uiterst geavanceerde infrastructuur van Google Cloud, stellen de twee partners in staat om nauw samen te werken aan grootschalige initiatieven voor databeveiliging.

Thales streeft continu naar de ontwikkeling van ijzersterke security-oplossingen. Het doel van de nieuwe samenwerking met Google Cloud is dan ook om gebruikers van zijn CipherTrust Data Security-platform te voorzien van nieuwe, door AI ondersteunde mogelijkheden voor de beveiliging van data. Daartoe doet Thales een beroep op de machine learning-oplossing Vertex AI van Google Cloud. De nieuwe mogelijkheden helpen organisaties om gevoelige data in de cloud in kaart te brengen, te classificeren en te beschermen. De machine learning-technologie automatiseert daarbij cruciale taken en waarborgt dat gevoelige data in de cloud veilig blijft.

De oplossing CipherTrust Cloud Key Manager van Thales biedt sinds eind 2022 ondersteuning voor Bring Your Own Key (BYOK)-initiatieven zoals die van Google Cloud en Google Workspace. Thales en Google Cloud hebben daarnaast samen de joint-venture S3NS opgericht. Deze levert oplossingen aan klanten van Google Cloud in Frankrijk die moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van datasoevereiniteit, zoals overheidsinstellingen en organisaties die vitale infrastructuren beheren.

Thales heeft een gestructureerde cloudoplossing ontwikkeld voor bedrijven die moeten voldoen aan de strengste normen voor databescherming. S3NS biedt Franse bedrijven en publieke instellingen een oplossing die gelijkwaardig is met Google Cloud en is gecertificeerd als SecNumCloud als blijk van overeenstemming met de eisen van ANSII, het Franse agentschap voor de beveiliging van informatiesystemen. SecNumCloud vertegenwoordigt tot dusver het hoogste niveau van databescherming van Frankrijk en Europa - los van de bescherming van militaire staatsgeheimen. S3NS heeft al een eerste oplossing beschikbaar gesteld die aanvullende garanties en beveiligingsmechanismen biedt, zoals een in de EU gevestigd datacenter en externe encryptie die door S3NS wordt beheerd met behulp van technologie van Thales.

Partners