29-08-2023

Fauna onthult databasetaal gemodelleerd op TypeScript

Deel dit bericht

Fauna, een gedistribueerde document-relationele database geleverd als een cloud API, heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van een op TypeScript geïnspireerde databasetaal, nieuwe web- en lokale ontwikkelervaringen en de toevoeging van een declaratief databaseschema. Met dit aanbod wil het bedrijf mogelijkheden bieden voor een goede software-ontwikkelervaring voor teams die nieuwe en bestaande applicaties bouwen en schalen.

De databasetaal en ontwikkelaarservaring ontsluit de kracht van Fauna's gedistribueerde, document-relationele database. Fauna wordt gebruikt door meer dan 3000 ontwikkelteams in 180+ landen voor gebruikersgerichte en gedistribueerde/edge applicaties, real-time diensten, stateful serverless en multi-tenant SaaS-aanbiedingen.

"Fauna's gedistribueerde document-relationele database biedt de flexibiliteit en vertrouwdheid van documenten met de relaties, multi-regionale sterke consistentie en query's van een relationele database. Ons API leveringsmodel neemt de last van database operaties weg," zegt Eric Berg, CEO van Fauna. "Een goed ontworpen databasetaal bespaart ontwikkelaars tijd, verbetert de samenwerking en verbetert de prestaties. Met FQL, de toevoeging van schemabeheer en nieuwe en lokale cloud-ontwikkelervaring, brengen we state-of-the-art softwareontwikkelpraktijken naar een operationeel dataplatform dat veilig schaalt zonder bewerkingen of beperkingen."

Nieuwe databasetaal geïnspireerd door TypeScript
In samenwerking met honderden gebruikers heeft Fauna een innovatieve versie van de databasetaal FQL ontwikkeld. Het bedrijf liet zich inspireren door een programmeertaal zoals TypeScript. FQL is erop gericht ontwikkelaars in staat te stellen duidelijke en beknopte query's en transactiecode te schrijven voor hun operationele gegevens. FQL is een sterk getypeerde databasetaal die de mogelijkheid combineert om declaratieve query's en functionele bedrijfslogica uit te drukken in sterk consistente transacties. FQL is bekend bij ontwikkelaars met voorkennis van moderne programmeertalen zoals TypeScript of Python. Het is van nature samenstelbaar en modulair, waardoor ontwikkelaars query's kunnen uitvoeren binnen of tussen documenten met behulp van relationele operatoren, geavanceerde bedrijfslogica kunnen coderen en dynamisch JSON-achtige resultaatvormen kunnen construeren die overeenkomen met wat de applicatie vereist.

Fauna kondigde ook een nieuwe geïntegreerde ontwikkelaarservaring aan, met een webshell, command line interface en administratief dashboard, intelligente codeaanvulling, een VS Code Plugin en een documentatiesite.

Company:

Fauna

Partners