28-08-2023

Gerben Moerland beoogde nieuwe CEO Ctac

Deel dit bericht

Business & Cloud Integrator Ctac maakt bekend dat de raad van commissarissen voornemens is om Gerben Moerland (51) te benoemen als statutair lid van de raad van bestuur van Ctac met ingang van 13 oktober 2023. Moerland wordt bij zijn benoeming CEO en voorzitter van de raad van bestuur.

Gerben Moerland heeft verschillende leidinggevende functies gehad in de IT-sector en trad in 2006 toe tot Ctac als Business Unit Manager. In 2009 richtte hij software integratiespecialist Oliver IT op. Onder zijn leiderschap groeide die onderneming in twaalf jaar uit tot marktleider op het gebied van integratie, web en mobiele oplossingen met 50 medewerkers. In 2021 nam Ctac een meerderheidsbelang in Oliver IT, waarmee hij opnieuw aan boord kwam bij Ctac. Sinds mei 2023 is hij lid van de executive committee van Ctac.

De ondernemingsraad is in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen en ondersteunt de voorgenomen benoeming van Gerben Moerland als CEO van Ctac. Een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders is bijeengeroepen, die op 13 oktober a.s. wordt gehouden, waarin de algemene vergadering wordt gehoord over de voorgenomen benoeming. Bij benoeming zal Paul de Koning, die op dit moment ad interim de CEO-taken waarneemt, aanblijven in zijn rol als CFO en samen met Moerland de raad van bestuur van Ctac vormen.

Versnelling overname resterend belang Oliver IT
Op dit moment houdt Ctac 61 procent van de aandelen van Oliver IT. Bij de verkrijging van het strategisch meerderheidsbelang van 51 procent in Oliver IT in 2021, kreeg Ctac een call optie om jaarlijks 10 procent van de aandelen in Oliver IT over te nemen. In verband met de voorgenomen benoeming heeft Ctac besloten om de overname van het resterende 39 procent aandelenbelang van Moerland in Oliver IT versneld af te ronden om potentiƫle belangenconflicten te voorkomen bij de uitoefening van zijn bestuurstaak in Ctac.

Tags:

ICT, ERP, Cloud

Company:

Ctac

Partners