11-08-2023

DataStax biedt vectormogelijkheden in Astra DB

Deel dit bericht

DataStax heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van vectorzoekfuncties in Astra DB, haar database-as-a-service aanbod gebouwd op de open source Apache Cassandra database.

Een database die vector search ondersteunt, kan data opslaan als 'vector embeddings', wat essentieel is voor het leveren van generatieve AI-toepassingen die zijn gebouwd op bijvoorbeeld GPT-4. Met beschikbaarheid op Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud, kunnen bedrijven Astra DB nu gebruiken als vectordatabase om hun AI-initiatieven op elke cloud aan te sturen. Daarnaast zal vector search beschikbaar komen voor klanten met DataStax Enterprise, het on-premises, self-managed aanbod.

Klanten die Astra DB gebruiken voor hun AI-initiatieven profiteren van de wereldwijde schaal en beschikbaarheid van de vectordatabase en de ondersteuning van strenge vereisten voor databeheer van gevoelige data, waaronder PHI, PCI en PII. De recente integratie van Astra DB in het open source framework LangChain zal de toepassing van generatieve AI voor klanten versnellen.

Partners