08-08-2023

Tableau kondigt integratie met Vaultree aan

Deel dit bericht

Tableau heeft een integratie aangekondigd met Vaultree, aanbieder van cyberbeveiliging en pionier op het gebied van Fully Functional Data-In-Use Encryption (FFDUE). Dit betekent volgens beide bedrijven een sprong voorwaarts in de veilige analyse van financiële en gezondheidszorggegevens, waardoor versleutelde gegevens voor het eerst veilig kunnen worden geanalyseerd en gevisualiseerd, allemaal met behoud van absolute gegevensprivacy en -beveiliging.

Volgens Ryan Lasmaili, oprichter en CEO van Vaultree, is de integratie met Tableau een belangrijke stap om databeveiliging en Business Intelligence naar nieuwe hoogten te brengen. "Het combineert onze persistente FFDUE-encryptie met Tableau's beveiligde datavisualisatie, waardoor innovatie wordt bevorderd, cyberbeveiligingsrisico's worden beperkt en regelnaleving met standaarden zoals GDPR en CCPA wordt gewaarborgd."

Nieuwe functies en voordelen zijn onder andere:
• End-to-End Encrypted Data Analytics: De integratie van Vaultree en Tableau stelt organisaties in staat om geavanceerde voorspellende modellen, trendanalyses en marktonderzoek uit te voeren op versleutelde gegevens. Deze innovatie zal de manier veranderen waarop gevoelige financiële gegevens en gegevens uit de gezondheidszorg worden gebruikt, waardoor het industrielandschap wordt veranderd doordat organisaties hun volledige potentieel kunnen ontsluiten met behoud van gegevensbeveiliging en privacy.
• Veilige datavisualisatie: Deze integratie maakt het mogelijk om inzichten die zijn afgeleid van berekeningen op versleutelde gegevens in platte tekst te bekijken op een Tableau-dashboard. Deze doorbraak biedt een nieuw niveau van veilige business intelligence, waarbij de kracht van geavanceerde analyses wordt gecombineerd met de beveiliging van end-to-end versleuteling.
• AI & ML op versleutelde gegevens: De integratie tussen Vaultree en Tableau stelt organisaties in staat om geavanceerde versleutelde zoekfuncties, machine learning en AI-gebaseerde data-analyse uit te voeren op gevoelige gegevens. Deze functionaliteit bevordert ongekende innovatieniveaus en verbetert de besluitvorming zonder dat dit ten koste gaat van de gegevensbeveiliging.

Partners