27-07-2023

ThoughtSpot neemt Mode Analytics over voor 200 miljoen dollar

Deel dit bericht

ThoughtSpot heeft aangekondigd dat de overname van Business Intelligence-platform Mode Analytics is afgerond in een transactie van 200 miljoen dollar in contanten en aandelen. Beide bedrijven hebben al eigen data- en analyseoplossingen ontwikkeld met een sterke omzetgroei en een opmerkelijk klantenbestand.

De overname versterkt de positie van ThoughtSpot en met een volgende generatie van collaboratieve, AI-gerichte Business Intelligence. Samen leveren ThoughtSpot en Mode Analytics een compleet platform dat het hele spectrum van moderne BI-behoeften omvat, van ad hoc nieuwe analyses met een code-first benadering, tot natuurlijke taal, self-service exploratie en AI-gestuurde monitoring. Met een allesomvattende oplossing kunnen zowel data-analisten als zakelijke gebruikers waarde uit hun data halen en snel overschakelen van een code-first analyse naar een codevrije dataverkenning zonder in te leveren op snelheid en flexibiliteit, met beheerde self-service analytics.

ThoughtSpot wil Mode's huidige aanbod uitbreiden, waardoor data professionals meer mogelijkheden krijgen om code-first benaderingen te gebruiken in hun workflows, waaronder SQL, R en Python.

Partners