29-06-2023

HPE verbreedt GreenLake platform met cloudservices en partnerecosysteem

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise heeft services en innovaties aangekondigd voor haar HPE GreenLake edge-to-cloudplatform met hybride cloudservices, private cloudportfolio en een partnerecosysteem.

HPE blijft het HPE GreenLake platform innoveren, ditmaal door software van OpsRamp toe te voegen als SaaS-dienst. Klanten van HPE GreenLake kunnen gebruikmaken van OpsRamp voor full stack observability en automatisering van assets en applicaties in heterogene, multi-vendor en multi-cloud estates. Deze innovatie biedt klanten een krachtige tool om automatisering en eenvoud te vergroten, en lagere kosten te realiseren in hybride cloudomgevingen. HPE biedt ook OpsRamp-services en consulting aan met de HPE Complete Care Service en HPE Managed Services.

Verder versnelt OpsRamp de mogelijkheden van het recent aangekondigde duurzaamheidsdashboard door IT-activa en -applicaties in multi-vendor en multi-cloud estates inzichtelijk te maken. Het duurzaamheidsdashboard is vanaf vandaag beschikbaar in early access mode op het HPE GreenLake platform.

Nieuwe en uitgebreide HPE GreenLake hybride cloudservices
HPE blijft het SaaS- en NaaS-portfolio uitbreiden op HPE GreenLake:
- HPE voegt nieuwe mogelijkheden toe aan HPE GreenLake for Backup and Recovery, welke kostenefficiënte en lange termijn retentie mogelijk maken. Daarnaast beschermt het data en workloads in de hybrid cloud van klanten on-premises, en in-cloud databases beheerd door Microsoft SQL Server en Amazon Relational Database Service (Amazon RDS).
- De HPE Machine Learning Development Environment is nu beschikbaar via HPE GreenLake for High Performance Computing (HPC). De service levert geoptimaliseerde AI-infrastructuur en machine learning software via HPE GreenLake.
- Het datacenter switching portfolio van HPE Aruba Networking CX 8000, HPE Aruba Networking 9000, en de HPE Aruba Networking 10000 series is nu beschikbaar via NaaS. De twee nieuwe HPE GreenLake voor Aruba networking services staan partners toe om uit te breiden naar datacenternetworking, en hun design- en leverservices te combineren met een maandelijks NaaS-technologie-abonnement. Dit staat klanten toe om een full-cumpute, storage en networking datacenterstack te gebruiken via HPE GreenLake.
   
Uitgebreid HPE GreenLake portfolio met private cloudservices en partner ecosysteem
Organisaties kiezen steeds vaker voor private cloudopties, omdat ze grotere zichtbaarheid, controle en voorspelbaarheid eisen van hun workloads en data op de edge, on premise en in de publieke cloud. Zo bleek uit een nieuw rapport van Constellation Research dat organisaties die kozen voor een private cloudmodel 50% aan kosten besparen, tot 65% betere performance behaalen op private cloud workloads en IT en de development cycle tijden in hybride omgevingen als twee keer zo snel ervaarden1. Om die reden blijft HPE haar private cloudservices portfolio uitbreiden. Zo krijgen klanten een eenvoudige, flexibele en intuïtieve gebruikerservaring bij het runnen van private clouds.
- HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition is het nieuwste aanbod in het private cloudportfolio. De service staat klanten toe om VM's on demand te draaien op hybrid clouds en zelf hun private cloud te beheren, van VM's tot infrastructuur en met AIOps-gedreven gemak.
- HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise biedt de mogelijkheid om te verbinden met duizenden verspreide IT-locaties om beheerdersservices voor cloud native en traditionele applicaties aan te bieden. De service krijgt ook nieuwe containersupport voor Red Hat OpenShift.
- HPE ondersteunt ook klanten met een gepersonaliseerd private cloudaanbod via HPE GreenLake Flex Solutions. Deze is gebouwd op standaardmodules om klanten meer snelheid en eenvoud te bieden.
- HPE en VMware introduceren een uitbreiding van mogelijkheden voor HPE GreenLake voor VMware Cloud Foundation. HPE biedt nu ook reeds geconfigureerde en geteste cloudmodules die geoptimaliseerd zijn voor VMware Cloud Foundation, naast de software licenties, installatie, en doorlopende beheerservices. Dit alles geleverd met pay-per-use via HPE GreenLake.

Partners