21-06-2023

Databricks biedt Lakehouse Apps en Marketplace met AI-modellen en dataleveranciers

Deel dit bericht

Databricks kondigt Lakehouse Apps aan, waarmee developers veilige en native Databricks-applicaties kunnen ontwikkelen. Daarnaast wordt het aanbod in de Marketplace uitgebreid met nieuwe dataleveranciers en mogelijkheden om AI-modellen te delen.

Lakehouse Apps zijn veilige en flexibele oplossingen die klanten toegang bieden tot een reeks innovatieve nieuwe data- en AI-toepassingen, zonder dat dit ten koste gaat van security of privacy. Lakehouse Apps zijn gebouwd op Databricks-native services en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met de data van een klant via een single sign-on-proces. Hierdoor kost het minder tijd en moeite om data- en AI-applicaties te implementeren, integreren en beheren.

Developers van Lakehouse Apps kunnen de technologie en taal van hun keuze gebruiken en hun apps eenvoudig distribueren via de Databricks Marketplace. Bovendien nemen Lakehouse Apps de beveiligings-, privacy- en compliancemaatregelen van Databricks over, zodat ze organisaties veiligheid en efficiëntie bieden die niet ten koste gaan van  functionaliteit.

Nieuwe dataleveranciers en opties om AI-modellen te delen
Via de Databricks Marketplace kunnen leveranciers (betaalde) AI-modellen beschikbaar maken, die alle Databricks-gebruikers kunnen integreren in hun data-oplossingen. Databricks zal zelf een gecureerde verzameling open-sourcemodellen publiceren voor  veelvoorkomende use cases, zoals het samenvatten van tekst. Deze modellen worden bovendien verder geoptimaliseerd door Databricks.

Tot slot sluiten dataleveranciers zich aan bij de Databricks Marketplace, inclusief financiële dienstverleners als S&P Global, Experian, London Stock Exchange Group, Nasdaq, Corelogic en YipitData; zorginnovators Datavant en IQVIA; bedrijven die samenwerkingen met data verbeteren, zoals LiveRamp; en zakelijke informatiedienstverleners zoals LexisNexis en ZoomInfo.

Databricks Marketplace komt algemeen beschikbaar op 28 juni 2023. Lakehouse Apps en het delen van AI-modellen in de Databricks Marketplace komen naar verwachting het aankomend jaar in preview beschikbaar.

Partners