16-06-2023

ilionx versterkt marktpositie door overname Inergy

Deel dit bericht

IT-kennis- en implementatiepartner ilionx maakt de overname van Inergy bekend. Inergy biedt een combinatie van datagedreven softwareoplossingen, managed analytics en dataplatformimplementaties. De gecombineerde organisatie wordt met 1.500 medewerkers marktleider op het gebied van data en managed analytics dienstverlening.

Inergy biedt ruim 24 jaar kwaliteit van besturing en besluitvorming aan haar klanten. Dit leidt tot een grote voorspelbaarheid en verbetering van prestaties. Inergy werkt voor organisaties in de sectoren retail, logistiek, finance en lokale overheid die behoefte hebben aan inzicht in hun bedrijfsprocessen en een betere kwaliteit van de interne organisatie. Inergy blijft voorlopig onder eigen naam opereren. Vanuit haar kantoor in Woerden zal Inergy onderdeel worden van de bestaande ilionx-organisatie.

Eenvoud
Beide partijen hebben dankzij de overname profijt van een breder aanbod aan oplossingen en expertise voor hun klanten. Inergy’s managed analytics diensten, de LIAS-software productsuite voor decentrale overheden en het Snowflake partnership sluiten mooi aan bij de dienstverlening van ilionx. Inergy kan door de overname van ilionx verdere groei realiseren door de commerciële slagkracht, snelheid en opschaling die nu beschikbaar komt. De plannen van ilionx sluiten daarnaast goed aan bij die van Inergy: de focus ligt op heldere dienstverlening die eenvoud brengt in een complexe IT-wereld. De overname biedt de 170 medewerkers van Inergy ook de kans om bij ilionx nieuwe uitdagende projecten op te pakken, zich verder te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen.

Partners