14-06-2023

Cloudera Observability optimaliseert hybride cloudkosten

Deel dit bericht

Cloudera introduceert Cloudera Observability voor alle klanten die het Cloudera Data Platform (CDP) gebruiken in publieke of private cloudomgevingen. Deze oplossing biedt nieuwe functionaliteit voor het open data lakehouse dat is geïmplementeerd met CDP, in de vorm van bruikbare inzichten voor data, applicaties en infrastructuurcomponenten. Met als doel de kosten te optimaliseren, problemen automatisch op te lossen en de prestaties te verbeteren. FinOps en financiële regelgeving maken kostenbeheer voor CDP mogelijk om budgetoverschrijdingen te voorkomen en capaciteitsprognoses voor de planning mogelijk te maken.

Hybride multiclouds zijn de nieuwe de facto standaard. Met bedrijfsdata die zowel on-premises als in meerdere publieke clouds is opgeslagen, wordt het moeilijk om het cloudverbruik over verschillende afdelingen en kostenplaatsen te volgen en te beheren, het platform stabiel en gecontroleerd te houden en problemen op te lossen in verschillende infrastructuren. Cloudera Observability pakt deze uitdagingen aan. Gebaseerd op de kennis en ervaring met hybride data-oplossingen, stelt Cloudera Observability klanten in staat om hun CDP-implementaties te monitoren, te begrijpen en te optimaliseren. Klanten profiteren tevens van aanpasbare automatische acties en vooraf gemaakte acties om waarschuwingen te genereren, proactief problemen te voorkomen en workloads te optimaliseren.

Cloudera Observability is zonder extra kosten beschikbaar als onderdeel van de bestaande  CDP-abonnementen en helpt bij het optimaliseren van de meest gebruikte data-engines, waaronder Hive, Impala en Spark voor data-engineering-workloads. Cloudera Observability Premium voegt extra functies toe, waaronder aangepaste automatische acties, diepere inzichten en uitgebreidere geautomatiseerde probleemoplossing. Support voor nieuwe data-engines en andere platformcomponenten wordt in de loop van de tijd toegevoegd.

Cloudera Observability werkt samen met Apache Iceberg, een belangrijke bouwsteen van Cloudera's open data lakehouse geleverd via CDP. Het is een krachtige open-tabelindeling voor grote analytische tabellen die betrouwbaarheid toevoegt aan big data, terwijl meerdere machines er gelijktijdig aan werken.

Cloudera's open data lakehouse helpt organisaties om op grote schaal snelle analyses uit te voeren op alle data, gestructureerd en ongestructureerd. Het elimineert datasilo's en stelt datateams in staat om samen te werken aan dezelfde data met de tools van hun keuze, in elke publieke en private cloud. Cloudera Observability maakt een kosteneffectiever resultaat mogelijk voor alle CDP-functionaliteit, wat resulteert in een verbeterde ervaring voor zakelijke gebruikers. Dit wordt steeds belangrijker als bedrijven hun databeheer naar een hoger niveau willen tillen ter ondersteuning van fundamentele data voor grote taalmodellen en andere AI-initiatieven, in hybride multiclouds.

Partners