09-05-2023

Salesforce stapt in Antwerpse databedrijf Biztory

Deel dit bericht

Het Antwerpse Biztory, dataconsultancybedrijf met sterke expertise in Tableau-software, krijgt Salesforce aan boord als aandeelhouder. Biztory wil fors uitbreiden in Europa.

Biztory is in 2015 opgericht en maakt deel uit van XPlore Group, een bedrijvencluster van De Cronos Groep, die gespecialiseerd is in technologie voor sales en marketing. Het bedrijf, geleid door Geoffrey Smolders, bouwde vooral expertise op in Tableau. Biztory draaide in 2022 een omzet van bijna 20 miljoen euro.

Tableau is in 2019 overgenomen door het Amerikaanse Salesforce. Omdat Salesforce zelf weinig Tableau-experts in huis had, zocht het partners met expertise. "Wij zijn al een van de grote spelers in Europa, en zo hebben ze ons gecontacteerd", zegt CEO Geoffrey Smolders. De investering in het Antwerpse Biztory verloopt via de investeringspoot Salesforce Ventures. Financiële details zijn niet bekend gemaakt, maar het gaat om een minderheidsbelang waarbij Salesforce ook een adviseur krijgt in de raad van bestuur van Biztory. "We merken nu al dat we meer toegang krijgen tot de top van Salesforce", aldus Smolders. De CEO van Biztory ziet een grote potentiële markt in bedrijven die weinig of geen visualisatietools gebruiken. "We kunnen Salesforce ook helpen om Tableau-gebruikers naar de cloud te brengen. We hebben een product ontwikkeld om die migratie snel te doen". Een andere trend waarbij Biztory kan elpen, is dat bedrijven hun data niet alleen zelf gebruiken, maar ook extern te gelde maken.

Met het extra kapitaal van Salesforce wil Biztory zich versterken in de bestaande markten (Benelux, V.K. en Duitsland) en uitbreiden in Scandinavië. Smolders wil ook het personeelsbestand van 100 werknemers (waarvan ongeveer 40 in België) naar 130 brengen. Op langere termijn zijn de ambities nog groter. "We willen groeien naar 300 medewerkers en marktleider worden in Europa," besluit hij.

Partners