05-05-2023

Oracle kondigt update aan voor Autonomous Data Warehouse

Deel dit bericht

Oracle heeft vernieuwingen aangekondigd voor Oracle Autonomous Data Warehouse, een autonome database die wordt aangedreven door machine learning en geoptimaliseerd is voor analytics workloads. De innovaties doorbreken het gesloten karakter van traditionele datawarehouses en data lakes.

Oracle biedt native multicloud-mogelijkheden en open standaard-gebaseerde gegevensdeling tussen databases, vereenvoudigt data-integratie en -analyse met een low-code gebaseerde tool, en transformeert de economie van data lakes door ultrasnelle enterprise storage te bieden tegen dezelfde lage kosten als object storage. Klanten kunnen nu hun datawarehouse en data lake architecturen heroverwegen zonder te hoeven kiezen tussen prestaties en kosten.

De innovaties zijn zonder extra kosten beschikbaar voor klanten van Oracle Autonomous Data Warehouse en omvatten:
- Open samenwerking: In tegenstelling tot propriëtaire modellen voor het delen van gegevens, implementeert Oracle het industriestandaard open-source Delta Sharing-protocol. Met deze open aanpak kunnen klanten nu veilig gegevens delen met iedereen die een applicatie of dienst gebruikt die het protocol ondersteunt. Het snellere delen van gegevens verbetert zakelijke beslissingen door het gebruik van oude gegevens en onnauwkeurige resultaten te elimineren.
- Uitgebreide multicloud functionaliteit: Oracle Autonomous Data Warehouse is gebouwd voor multicloud met veilige toegang tot objectopslag in AWS, Azure en Google Cloud; live SQL-verbindingen met Azure SQL, Azure Synapse, Amazon Redshift, Snowflake, MongoDB, Apache Hive en PostgreSQL; en vooraf gebouwde connectoren om gegevens van meer dan 100 gegevensbronnen op te nemen. Autonomous Data Warehouse bevat nu ook querytoegang tot Apache Iceberg-tabellen en integratie met AWS Glue voor het automatisch ophalen van data lake schema's en metadata.
- Vereenvoudigde data-integratie en data-analyse: Low-code Oracle Autonomous Database Data Studio biedt een intuïtieve self-service cloud console voor analisten en data scientists om data te laden, transformeren en analyseren. Een Google Sheets add-on maakt deel uit van Oracle Autonomous Data Warehouse, naast de reeds beschikbare Microsoft Excel add-in die gebruikers in staat stelt inzichten af te leiden op basis van één bron van waarheid.
- Krachtige opslag tegen dezelfde kosten als objectopslag: De Exadata opslagkosten van Oracle Autonomous Data Warehouse zijn met meer dan 75 procent verlaagd, waardoor ze in lijn komen met de kosten van objectopslag, terwijl ze tot 20 keer snellere queryprestaties leveren. Hierdoor kunnen gebruikers hun huidige aanpak van data warehouse/data lake-architecturen herzien en data opslaan in Oracle Autonomous Data Warehouse.

Partners